2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Szlovén tévétársaságot vett a TV2 Csoport

Szlovén tévétársaságot vett a TV2 Csoport

A TV2 Csoport megvásárolta a szlovén Planet TV televizijska dejavnost d.o.o. 100 százalékos üzletrészét a Telekom Slovenije-tól a TV2 Adria d.o.o. leányvállalatán keresztül, miután megkapott minden engedélyt a tranzakcióhoz – írja a TV2 a közleményében.

A Planet TV Szlovénia egyik ismert tévécsoportja, a három kereskedelmi, általános szórakoztató tematikájú tévécsatornájának (Planet, Planet 2 és Planet Plus) körülbelül 6 százalékos főműsoridős közönségaránya van.

A Planet TV új vezérigazgatója Pavel Stantchev, a TV2 vezérigazgatója lesz, aki 2013 és 2014 között a szlovén csatorna vezérigazgatói pozícióját elsőként töltötte be, míg az ügyvezető igazgató Spela Pirnat, aki korábban, 2013 és 2016 között már volt a cég pénzügyi igazgatója, illetve évtizedes tévépiaci tapasztalattal bír.

A Fidesz-közeli cégek nyomulása a szlovén médiapiacon nem új keletű. A 24.hu februári cikke szerint 2018 augusztusa óta 4 millió eurót fektettek Fidesz-közeli magyar cégek olyan szlovén médiacégekbe, amelyek az SDS nevű párt befolyása alatt állnak. Az SDS vezetője, Janez Jansa egyébként igen jó viszonyt ápol Orbán Viktorral. Akkor az is kiderült, hogy a legsúlyosabb bűncselekményeket vizsgáló szlovén Nemzeti Nyomozó Iroda (NPU) vizsgálatot indított az ügyben, azokat a tranzakciókat vizsgálják, amelyek a R-Post-R d.o.o. nevű cégen keresztül történtek.

Ahogy azt a hvg.hu is megírta, a cég ügyvezetője Schatz Péter, aki korábban nem csak az MTVA üzleti és termékfejlesztési igazgatója volt, de az érdekeltségébe tartozott a Ripost Média Kft. is, ami korábban Habony Árpádhoz volt köthető.

Habony és köre szlovéniai mozgolódására 2017 tavaszán figyeltek fel szlovén újságírók. A Riporterek Határok Nélkül (RSF) nemzetközi újságíró érdekvédelmi szervezet is aggodalmát fejezte ki Habony szlovén médiaterjeszkedése miatt, miután három cég a szlovén médiaszabályozást kitrükközve nagy tulajdonhányadot szerzett egy Orbán-barát párthoz kapcsolható tévécsatornában.

A Média1 júliusban arról írt, hogy a Vida József (a Mészáros Lőrinc-féle Takarékbank Zrt. elnöke) nyerhette meg a jelenleg még szlovén állami tulajdonban lévő Planet TV felvásárlására irányuló versenytárgyalást. A Požareport nevű portál szerkesztője, Bojan Požar azt írta, hogy 5 millió euró körül összegért cserélhet gazdát a Planet TV.

A Necenzurirano nevű helyi oknyomozó portál nem hivatalos források alapján arról írt, hogy a magyarok valószínűleg egyesíteni szeretnék a Planet TV-t és a Nova24TV-t. Utóbbit a Media1 szerint korábban már megvásárolták magyar kormányközeli körök, volt is ekörül rendőrségi nyomozás a gyanúsnak vélt pénzmozgásokkal összefüggésben.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200930_szloven_tevetarsasag_tv2_planet#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …