2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Szinte nem volt bevétele a Ryanairnak az utóbbi negyedévben

Szinte nem volt bevétele a Ryanairnak az utóbbi negyedévben

A június 30-ával végződött első negyedévben alig félmillió utast szállított a Ryanair az egy évvel korábbi 42 millióhoz képest, a járatok töltöttsége 95-ről 61 százalékra csökkent, a bevétel pedig 125 millió euróra zuhant az egy évvel korábbi 2,3 milliárdról – közölte a dublini székhelyű légitársaság.

Ez azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány miatt bevezetett utazási korlátozások miatt 95 százalékkal csökkent a cég bevétele az első negyedévben.

Az időszakot a Ryanair 185 milliós veszteséggel zárta, míg egy évvel korábban 243 milliós nyereséget jelentett.

A légitársaság azt írta: áprilisban, májusban és júniusban a legtöbb járatot törölni kellett a lezárások miatt, néhány repatriációs, gyakorló és áruszállító járatot üzemeltettek csak. Megkezdte ezért a költségek csökkentését, aminek részeként tárgyalásokat kezdeményeztek a bázisokon működő érdekképviseletekkel a fizetések mérsékléséről.

Júliusban a Ryanair a korábban tervezett járatok 40 százalékát üzemeltette, számításaik szerint ez az arány szeptemberre 70 százalékra emelkedhet. A légitársaság kiemelte ugyanakkor, hogy bizonytalan, meddig kell számolni a koronavírus-járvánnyal. A cég tart a második hullámtól, reméli azonban, hogy az unióban a kormányok olyan intézkedéseket vezetnek majd be, amelyek mellett nem lesz szükség akkora mértékű korlátozások bevezetésére, mint a pandémia első hullámában.

A Ryanair azt is közölte, hogy a Boeingtől kapott információk szerint még az év vége előtt megérkezhet a flottába az első Boeing 737 MAX 200 típusú gép, és a jövő nyári menetrendi időszakban már 40 példány szolgálhat náluk. Az első példánynak több mint egy éve kellett volna megérkeznie, de a típust érintő, ma is érvényben lévő globális repülési tilalom miatt a gyártónak le kellett állítania az elkészült példányok átadását.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200727_Bevetel_Ryanair_koronavirus#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Közel kétmilliárd forintra pályázhatnak a magyar borászatok

Közel kétmilliárd forintra pályázhatnak a magyar borászatok

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhítendő átmeneti támogatási programot hozott létre az agrártárca a borászatoknak, az első pályázatokat …