2023. december 12., keddMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.12. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Szexmunkások tüntettek Amszterdamban, hogy ne költöztessék őket a város szélére

Hirdetés

Szexmunkások tüntettek Amszterdamban, hogy ne költöztessék őket a város szélére

Költözne a híres vörös lámpás negyed – legalábbis a városatyák és városanyák tervei szerint – Amszterdamban, de a szexmunkások az üzletmenet lanyhulásától tartanak a centrumtól távolabb, a kijelölt új helyeken pedig igencsak visszafogott a lelkesedés.

Ha nem bűn a szexmunka, akkor miért büntetnek bennünket? – ezzel a kérdéssel vonult egy kis csapat a városháza elé a holland kikötővárosban. Sokan közülük álarcot viseltek, hogy ne lehessen felismerni őket a nappali fényben.

Amszterdam főpolgármestere szeretné kiköltöztetni a vörös lámpás negyedet a centrumból, de a külvárosban sem örülnek ennek, mert tartanak attól , hogy emiatt megnőne a forgalom és a bűnözés a környéken.

Hirdetés

Mentsük meg Amszterdam lelkét! – ezzel kampányol a főpolgármester a vörös lámpás negyed ellen. Femke Halsema már azelőtt megkezdte kampányát a vörös lámpás negyed ellen, hogy megválasztották volna a városi önkormányzat élére. A szexmunkások, arra hivatkoznak, hogy évszázados tradíciót testesítenek meg.

Milyen lenne az új szexközpont?

Három helyszínt is kijelölt az önkormányzat, de sehol sem lelkesednek igazán, pedig csinos épületben 100 szobában várnák ügyfeleiket a szexmunkások, vagyis nem lenne nyílt utcai reklám. Csakhogy az erotikus központ hatalmas tömeget vonz jelenleg a De Wallen negyedben, és minden bizonnyal komoly érdeklődés mutatkozna a külvárosban is.

“Az nem a mi bűnünk, hogy sokan érdeklődnek irántunk. Amszterdam városa szépítésről és modernizációról beszél, de valójában csak el akar minket távolítani a centrumból” – mondja “Lucie”, aki a londoni Guardian tudósítóját tájékoztatta a felvonulás céljairól.

Az egyik kijelölt erotikus centrum közel fekszik az Európai Gyógyszer Ügynökség székházához, emiatt több bírálat érte a városi önkormányzat elképzelését. Az Európai Gyógyszer Ügynökség hivatalosan is tiltakozott a városi önkormányzatnál, mondván “a késő estig szorgoskodó munkatársak biztonsága veszélybe kerülne, ha az erotikus központ mellettük nyílna meg.”

A vörös lámpás negyed lakói kiállnak a szexmunkások mellett: több mint 20 ezren írtak alá egy petíciót, amely arra kéri az önkormányzatot, hogy hagyja régi helyén az erotikus központot, viszont erősítse meg a rendőri jelenlétet. Mariska Major, egy korábbi szexmunkás, aki most mozgalmuk szóvivője lett, elmondta a sajtónak, hogy 16 éve akarják kiköltöztetni a szexmunkásokat a belvárosból, és ők azóta küzdenek ez ellen.

“2007-ben még ember- és kábítószerkereskedelem ellen küzdött az önkormányzat, ma azzal indokolják a vörös lámpás negyed elköltöztetését, hogy túlságosan sok a turista Amszterdamban és különösen a belvárosban” – emlékeztet a régi küzdelmekre Mariska Major.

Amszterdam városa elsősorban a zajos és részeges legénybúcsúkat szeretné eltávolítani a centrumból. Emiatt mini diplomáciai vihar is támadt Hollandia és Nagy-Britannia között, mert az amszterdami rendőrök különösen a 18–35 éves berúgott brit férfiakra vadásztak a vörös lámpás negyedben – írja a londoni Guardian.

A szexmunkások tüntetésén részt vett sok olyan háziasszony is, aki nem szeretné, ha az ő háza mellé költözne az erotikus centrum. “Nem akarjuk, hogy Európa legnagyobb nyilvánosháza a mi szomszédunk legyen! Maradjon a vörös lámpás negyed ott, ahol van!” – summázta véleményét egy középkorú háziasszony Amszterdamban.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20231020_tuntetes_szexmunkas_voroslampas_amszterdam#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …