2020. szeptember 25., péntekMa Eufrozina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.25. Eufrozina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Széchenyi Turisztikai Kártya Programmal segítik az ágazatot

Széchenyi Turisztikai Kártya Programmal segítik az ágazatot

Idén másfél, jövőre 4,7 milliárd forinttal bővítik a gazdaságfejlesztési programok keretét, hogy enyhítsék „a hazai turizmus, illetve vendéglátás ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások likviditási nehézségeit”, a koronavírus-világjárvány negatív gazdasági hatásait.

A kormány a hétfő délután közzétett határozat szerint a program keretében nyújtott hitelekhez kamattámogatást, kezelési költségtámogatást, kezességi díjtámogatást és egyéb, pénzügyi intézmény által megelőlegezett költségtámogatást ad úgy, hogy a vállalkozók által fizetett nettó hiteldíj (nettó ügyleti kamat, nettó kezelési költség, készfizető kezességvállalás nettó díja és egyéb pénzügyi intézmény által megelőlegezett költség) „nem haladhatja meg a 0%-ot”. A közvetlen állami viszontgarancia mellett vállalt készfizető kezességvállalás díjához évente 1%-os kezességi díjtámogatás kapcsolódhat.

Bár a program kidolgozásába be kell vonni a Magyar Turisztikai Ügynökséget – és az egész Széchenyi Kártya Programot szakmailag irányító KAVOSZ Pénzügyi Szolgáltatásokat Közvetítő Zrt.-t –, a feladatot nem a kormányban a turizmusért felelős Rogán Antal miniszterelnöki kabinetfőnök kapta, hanem a gazdaságfejlesztés egészéért felelős Palkovics László innovációs és technológiai miniszter. Őt szólították fel, hogy „tegye meg a  szükséges intézkedéseket” a Széchenyi Turisztikai Kártya Program részletes feltételeinek kidolgozása és a kapcsolódó, imént felsorolt támogatási formák létrehozásához szükséges „feltételrendszer megteremtése érdekében”. Határidő: azonnal.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200803_Szechenyi_Turisztikai_Kartya_Programmal_segitik_az_agazatot#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

Mészáros Lőrinc érdekeltségei közül utolsóként a ZÁÉV Zrt. is beszámolt a tavalyi teljesítményéről, így kiderült, mennyi nyereséget értek …