2024. május 19., vasárnapMa Ivó, Milán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
2024.05.19. Ivó, Milán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 387,00 Ft | USD: 357,00 Ft | CHF: 393,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / „Számla kell?” – évi 200 milliárd forintot fizetünk zsebbe a szakiknak

Hirdetés

„Számla kell?” – évi 200 milliárd forintot fizetünk zsebbe a szakiknak

A teljes építőiparon belül 40 ezer lehet a feketén foglalkoztatottak száma – közölte az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) az economx.hu-val. A szervezet szerint az építőiparban a legtöbb fekete foglalkoztatás a lakosság részére, számla nélkül végzett munkáknál fordul elő, jellemzően a mikro- és kisvállalkozásoknál.

Az ÉVOSZ saját tapasztalatai szerint a trükközők főleg a segédmunkásokat és a betanított munkásokat foglalkoztatják bejelentés nélkül, hiszen a képzettebbeket, mint például a szakmunkásokat vagy mérnököket rendezett munkaügyi kapcsolatokkal igyekeznek magukhoz láncolni.

Koji László, az ÉVOSZ elnöke arról is beszélt a lapnak, hogy számítások szerint a lakosság évente 200 milliárd forintot fizet ki számla nélkül a szakiknak. Mindez azt is jelenti, hogy a költségvetés évi 75 milliárd forinttól esik el az ilyen trükközések miatt.

Hirdetés

A vezető szerint a visszaélések elkerülése érdekében előszűrt ellenőrzési rendszert kellene következetesen használnia a hatóságoknak, hiszen állítása szerint a bérek, az áfa, a forgalom adatok elemzésével a legnagyobb szélsőségek kiszűrhetőek lennének.

* * *
Már teljesen ingyenes bankszámlák is elérhetőek

Sokan fizetnek éves szinten több tízezer forintot csak azért, mert van saját bankszámlájuk. Azonban léteznek már teljesen ingyenes számlacsomagok is! A Bankmonitor bankszámla kalkulátora – a bankolási szokásai alapján – mindenkinek személyre szabottan megmutatja az elérhető legkedvezőbb ajánlatokat.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240513_szamla-kell-evi-200-milliard-forintot-fizetunk-zsebbe-a-szakiknak#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Napi 901 millió forint – ennyivel nőtt Mészáros Lőrinc vagyona az elmúlt évben

Elérte a 990 milliárd forintot Mészáros Lőrinc vagyona, ami egy év alatt jó másfélszeres növekedést …