2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Szállodaépítés ellen ölelkeztek Tatán

Szállodaépítés ellen ölelkeztek Tatán

Élőlánccal tiltakoztak szombaton Tatán helyiek és civilek, hogy ne épüljön ötcsillagos, 120 szobás luxusszálloda a kiemelt természetvédelmi területen, az Öreg-tó partján. A munkát a Hell energiaital-gyártó cégcsoportjába tartozó Avalon Park Kft. végezné.

A helyiek és a civilek már korábban is tiltakoztak a beruházás ellen, szombaton pedig újabb ilyen akciót tartottak:

körbeölelték a tatai Öreg-tavat, hogy ezzel védjék a területet és értékeit.

“Az ötcsillagos szálloda, az ezzel kapcsolatos forgalom, és maga az építkezés is megengedhetetlen beavatkozás lenne a természeti környezetbe, a terület érintetlen természeti szépsége biztosan veszélybe kerülne. Többek között ez az, ami Tata egyedi vonzerejét adja” – mondta Lányi András ökofilozófus az Index tudósítása szerint a hétvégi megmozduláson.

© Fazekas István

Az Avalon Park Kft. májusban jelentette be, hogy a hasonló miskolctapolcai beruházásuk után Tatán is luxusszállodát építenének. A projektet a helyi önkormányzat is támogatja. Az Avalon akkor azt ígérte: az Öreg-tó az építkezés után is körbesétálható lesz, a szálloda 19 méternél nem lesz magasabb, mélygarázsban lehet majd parkolni, és az épület nem takarja ki a népszerű Eötvös Gimnáziumot.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200919_luxusszalloda_tata_oreg_to#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …