2022. december 7., szerdaMa Ambrus napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
2022.12.07. Ambrus Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 414,00 Ft | USD: 394,00 Ft | CHF: 418,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Sokkolónak szánt Facebook-poszttal figyelmeztet a várható üzemanyaghiányra egy független benzinkutas

Hirdetés

Sokkolónak szánt Facebook-poszttal figyelmeztet a várható üzemanyaghiányra egy független benzinkutas

A jövő héttől a Mol nem szállít üzemanyagot a kisbenzinkutak egy részének, emiatt a Független Benzinkutak Szövetsége nyílt levélben fordult a miniszterelnökhöz és az olaj- és gázipari vállalat elnök-vezérigazgatójához a döntés felülvizsgálatát szorgalmazva.

Eközben egy független töltőállomás, a siklósi AVIA Benzinkút közösségi oldalán ezzel a szöveggel jelent meg egy bejegyzés: „A MOL Nyrt. kereskedelmi korlátozása miatt a hatósági áras üzemanyagok kiszolgálását kénytelenek vagyunk korlátozni. Hatósági áras 95 benzinből és B7 gázolajból 1 rendszámra 1 napra a kiadható maximum mennyiséget 1 literre korlátozzuk.”

A hvg.hu megkereste a benzinkutat, amelynek tulajdonosa és üzemeltetője, Sebők Róbert azt mondta, a posztot figyelemfelhívásnak szánták. Szeretnék, hogy a vásárlók megértsék: ez az egy liter is több annál, amit ők kapnak hatósági áron, a Mol ugyanis már nem szállít nekik.

Hirdetés

Azt is hozzátette, hogy a kútjukon jelenleg 20 liter ársapkás üzemanyagot lehet tankolni.

Sebőkék beszéltek más beszállítókkal is, amelyektől azt a tájékoztatást kapták, hogy piaci áras üzemanyagot is csak a jövő héten rendelhetnek tőlük.

A kúttulajdonos elmondta: a törvényi kötelezettségüknek eleget tesznek, tehát nyitva tartanak és a szabályokban meghatározott mennyiségű hatósági áras üzemanyagot értékesítik, amíg tudják. Attól tart azonban, hogy egy idő után már a piaci áras üzemanyag sem lesz elérhető.

Felidézte ő is a független kutasok érdekképviseletének érveit, amellyel a csütörtöki döntése visszavonására kérte a Molt: az ország, a vidéki lakosság, a gazdálkodók ellátása a tét.

Nyílt levélben tiltakozik Orbánnál és Hernádinál a Független Benzinkutak Szövetsége

A szállítás felfüggesztéséről szóló döntés azonnali felülbírálatát kéri a Független Benzinkutak Szövetsége, amely szerint az ország, a vidéki lakosság, a gazdálkodók ellátása a tét.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221118_fuggetlen_benzinkut_siklos_tankolas_benzin_gazolaj#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Álhír miatt rohamozták meg a benzinkutakat pénteken

Álhír miatt rohamozták meg a benzinkutakat pénteken

Hosszú sorok alakultak ki péntek este a benzinkutakon. Több töltőállomáson is sorok vártak a tankolásra, …