2024. június 18., keddMa Levente napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
2024.06.18. Levente Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 395,00 Ft | USD: 369,00 Ft | CHF: 415,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Sokkal egyszerűbb lesz az online vásárlás, nem kell számokat pötyögni, ígéri a Mastercard

Hirdetés

Sokkal egyszerűbb lesz az online vásárlás, nem kell számokat pötyögni, ígéri a Mastercard

A Mastercard 2030-ig fokozatosan megszünteti a 16 jegyű kártyaszám kézi megadását az online fizetéseknél Európában. A tranzakcióknál megszokott 16 jegyű kártyaszámot egy véletlenszerűen generált “token” fogja helyettesíteni.

Ez azt jelenti, hogy 2030-tól a Mastercard rendszerében az európaiaknak online fizetéskor nem kell többé kézzel megadniuk a kártyaszámukat, függetlenül attól, hogy milyen platformot vagy eszközt használnak.

A Mastercard kedden egy a CNBC-vel folytatott beszélgetésen jelentette be, hogy 2030-ig minden, a hálózatán Európában kibocsátott kártya alkalmas lesz arra, hogy a 16 jegyű kártyaszámot – amelyet mindannyian megszoktunk a tranzakcióknál – egy véletlenszerűen generált “token” helyettesítse.

Hirdetés

A cég elmondása szerint bankokkal, fintech cégekkel, kereskedőkkel és más partnerekkel együttműködve azon dolgozik, hogy 2030-ra Európában fokozatosan megszüntesse a kézi kártyaszám-bevitelt az e-kereskedelemben, helyette pedig egy egykattintásos megoldást alkalmazzon az összes online platformon, a felhasználóknak így nem kell majd minden fizetéskor jelszavakat megadniuk.

Lehetővé teszik továbbá, hogy az ügyfelek a pénztárnál egy kattintással fizethessenek, úgy hogy a fizetést hüvelykujjuk lenyomatával, azaz biometrikusan hitelesítik.

A Mastercard szerint ezek az új módszerek drasztikusan csökkentik majd a csalások arányát.

A Juniper Research piackutató cég szerint az online fizetési csalásokból származó veszteségek 2028-ra várhatóan meghaladják a 91 milliárd dollárt, a következő öt évben pedig világszerte több mint 362 milliárd dollárt tesznek ki.

A Mastercard szerint a tokenizáció évente 50 százalékos ütemben növekszik, és jelenleg az összes e-kereskedelmi tranzakció mintegy 25 százalékát biztosítja világszerte a hálózatában.

A Mastercard azt is közölte, hogy a változást Európában vezeti be.

Mastercard bankkártyája van? Fontos változás lép életbe

A Mastercard bejelentette, hogy generatív mesterséges intelligencia segítségével duplázza meg a potenciálisan veszélyeztetett kártyák felderítésének sebességét.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240611_sokkal-egyszerubb-lesz-az-online-vasarlas-nem-kell-szamokat-potyogni-igeri-a-mastercard#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Már eldőltek az első dominók: választás utáni összeomlástól fél a napelemes szakma

Főként a kis- és középvállalkozásokat – és persze napelemre pályázó ügyfeleiket is – megviseli az, …