2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Saját zsebre adott el egy telket a badacsonyi alpolgármester

Saját zsebre adott el egy telket a badacsonyi alpolgármester

Badacsonytomaj alpolgármestere, Hartai Béla 2017-ben jutányos áron, 35 millió forintért jutott hozzá egy 4200 négyzetméteres és kiváló helyen fekvő telekhez. A 24.hu szerint a területet az adásvételi szerződésben rögzítettek alapján „turisztikai hasznosítás (fejlesztés) céljára” kapta meg Hartai, a dokumentumban pedig az is szerepelt, hogy

a vevő kötelezettséget vállal arra, hogy az ingatlanon öt éven belül fejlesztést valósít meg.

Amennyiben erre nem kerül sor, az önkormányzat felár nélkül visszaveheti a telket. Ezt a garanciát a tulajdoni lapra is felvezették az érintettek.

Hartai Béla – még vállalkozóként – azt ígérte, hogy 2022-ig pincesort épít a területre. Az ügy egyik érdekessége, hogy a telekhez Hartai az őszi önkormányzati választás előtt jutott hozzá, vagyis amikor még nem volt alpolgármester.

Csakhogy a pincesorból mostanáig sem lett semmi, Hartai viszont idén tavasszal – amikor már több mint fél éve alpolgármester volt a településen – a vállalás ellenére eladta a területet egy építőcég tulajdonosának, pontosabban annak egy nagyobb részét.

A 24.hu kereste a település polgármesterét és magát Hartait is, de egyikük sem reagált. A területet megvásárló építési vállalkozó szintén hallgatott.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200730_hartai_bela_badacsonytomaj_alpolgarmester_pincesor_telek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Új rekordot állított fel idén az OTP sajátrészvény-vásárlása, hiszen a hétfői vásárlással a bank meghaladta …