2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Hirdetés

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhíd működését – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden. A hivatal ellenőrei a vágóhídon és a hozzá tartozó húsüzletet ellenőrizték, a súlyos higiéniai problémák mellett nyomonkövetési hiányosságokat is feltártak.

Mint a közleményben írják, az ellenőrök érkezésekor

éppen egy állatszállításra nem engedélyezett járművel hoztak egy rossz állapotban lévő, önerőből felállni képtelen szarvasmarhát a vágóhíd területére.

Hirdetés

Az állatszálláson további 26, a kötelező egyedi jelöléssel nem rendelkező sertést is találtak az ellenőrök, melyek származását nem tudták igazolni.

Emellett az egységben

  • nem vezettek nyomonkövetési dokumentációt,
  • semmilyen nyilvántartással nem rendelkeztek a vágási és darabolási tevékenységről,
  • valamennyi hús jelöletlen volt,
  • a tárolási körülmények sem feleltek meg az élelmiszer-biztonsági előírásoknak.

Emellett a maroslelei székhelyű Arany Hús 2016 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Arany Húsáruház elnevezésű húsboltjában 766 kiló jelöletlen húst és húskészítményt fedtek fel a hatósági ellenőrök. Összesen több mint 4,3 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.

A tevékenységhez használt számos eszköz piszkos és rozsdás volt, a daraboló helyiségben a szalagfűrész lapjai és állványa korrodált, kezeletlen fából készült lapja pedig egyenetlen felszínű és szennyezett volt. Az üzemi helyiségekben higiénikus kézmosásra nem volt lehetőség. A hűtőkamra ajtókerete rozsdás, a padozata vérrel szennyezett, a helyiség falai és mennyezete koszos volt, a vágóhíd egyéb helyiségeiben sem takarították a falakat, a mennyezetet és a padozatot. A vágóhíd rendezetlen, takarítatlan udvarán az egység tevékenységéhez nem kapcsolódó tárgyakat és szennyezett húsosládákat is tároltak. A vágóhídról videót is közzétettek, amin többek között vízcső mögé dugott kések, partvisok mellé esett disznóláb, betonpadlóra lógó húsok és általános felfordulás látható:

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230926_nebih_vagohdid_bezarasa_hihigeniai_problemak_csongradcsanad_megye#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …