2023. május 30., keddMa Zsanett, Janka napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.30. Zsanett, Janka Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Petícióban követeli a Ryanair, hogy az EU biztosítsa a mozgás szabadságát

Hirdetés

Petícióban követeli a Ryanair, hogy az EU biztosítsa a mozgás szabadságát

A légitársaság szerint az EU-nak el kellene érnie, hogy akkor is át lehessen repülni a francia légtéren, amikor az ország légiirányítói munkabeszüntetést tartanak. Így biztosítaná az uniós polgárok szabad utazáshoz fűződő jogát, amely jelenleg sérül.

„Az Európai Bizottság semmit sem tesz az ügyben, pedig kellene neki” – közölte Eddie Wilson, a Ryanair ügyvezető igazgatója a témában tartott sajtótájékoztatón. Elmondása szerint csak idén 13 napot sztrájkoltak a francia légiirányítók, és már a tizennegyediket is bejelentették. Az emiatt kialakult utazási nehézségek szerinte már egymillió utasukat érintették, akiknek a 80 százaléka nem is Franciaországba utazott. Ennek – magyarázta – az az oka, hogy a francia szakemberek a sztrájkok idején lehetővé teszik, hogy a járatok le- és felszálljanak a francia repülőtereken, az átrepülést az ország fölött azonban nem.

Azt is hozzátette, hogy emiatt a járatoknak hosszabb utat kell megtenniük, ami miatt 1,1 millió kilogrammal több üzemanyagot használnak el, ami miatt 4 ezer tonnával növekszik a szén-dioxid-kibocsátásuk.

Hirdetés

A légitársaság szerint, ha a franciák nem biztosítják az átrepülő járatok közlekedéséhez szükséges szolgáltatást, az Eurocontrolnak kellene közbelépnie.

(Ryanair, rte.ie, airportal.hu)

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230320_ryanair_ursula_von_der_leyen_legitarsasag_legiiranyito_sztrajk#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ecuadori banán és Pilóta keksz az asztalon, kanadai kávé és repohár a kukában – Mérlegen #3

Ecuadori banán és Pilóta keksz az asztalon, kanadai kávé és repohár a kukában – Mérlegen #3

Újra itt a Mérlegen, a hvg.hu új, üzleti-vállalkozási-közéleti-kibeszélő podcastja, amelyben Csatári Flóra Dóra és Dzindzisz …