2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Ötszörösére emelkedik a villanyszámlája azoknak, akik a MÁV-tól bérelnek üzlethelyiséget

Hirdetés

Ötszörösére emelkedik a villanyszámlája azoknak, akik a MÁV-tól bérelnek üzlethelyiséget

200 ezerről 1,1 millió forintra emelkedett a pécsi vasútállomás egyik üzlethelyiségének villanyszámlája, számolt be szombaton az RTL Híradó. A MÁV-tól bérelt – így az áramot is a vasúttársaságtól kapó – üzletben 22 forintról 170 forintra nőtt a villamosenergia kilowattonkénti ára: míg korábban az államvasutak a rezsicsökkentettnél is alacsonyabb áron kapták az áramot, december óta piaci árat fizetnek érte. A bolt vezetője szerint a nyári hónapokban így akár 2,5 millió forint fölé is emelkedhet a rezsiköltségük.

A MÁV a bérlőknek azt mondta: vizsgálják meg, van-e lehetőségük a bérleményt közvetlenül az áramszolgáltató hálózatára csatlakoztatni, így igénybe vehetik a rezsicsökkentést.

Az ügyet Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra, aki az RTL-nek azt mondta: csődbe fognak menni ezek a kisvállalkozók, ha nem tesznek ez ellen valamit, így vagy be fognak zárni, vagy más kézbe fognak kerülni a boltok a pályaudvarokon.

Hirdetés

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220508_Otszorosere_emelkedik_a_villanyszamlaja_azoknak_akik_a_MAVtol_berelnek_uzlethelyiseget#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Bruttó félmilliós fizetésért keres balatoni boltjaiba eladókat az Aldi

Bruttó félmilliós fizetésért keres balatoni boltjaiba eladókat az Aldi

Az Aldi június 1. és augusztus 31. között kiemelt, vagyis az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté …