2024. június 15., szombatMa Jolán napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.15. Jolán Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Orosz, kínai és izraeli dezinformáció terjesztésére használták az OpenAI platformját

Hirdetés

Orosz, kínai és izraeli dezinformáció terjesztésére használták az OpenAI platformját

Az OpenAI közzétette első jelentését arról, hogyan használják mesterséges intelligencián alapuló platformját titkos befolyásolási műveletekre – írja a The Guardian

A 39 oldalas jelentés szerint a vállalat Oroszországból, Kínából, Izraelből és Iránból indult dezinformációs kampányokat leplezett le. A rosszindulatú szereplők arra használták a vállalat platformját, hogy propaganda-tartalmakat hozzanak létre és tegyenek közzé a közösségi médiában, valamint lefordítsák azokat különböző nyelvekre.

A cég szerint az elmúlt három hónapban öt rosszindulatú fiókot tiltottak le. Oroszországban két esetben az Egyesült Államokat, Ukrajnát és a balti országokat bíráló tartalmakat hoztak létre és terjesztettek botok segítségével a Telegramon. A Kínában leleplezett befolyásolási művelet angol, kínai, japán és koreai nyelven generált szöveget, amelyet aztán az X-en és a Mediumon tettek közzé manuálisan. 

Hirdetés

Az iráni szereplők olyan cikkeket generáltak, amelyek az Egyesült Államokat és Izraelt támadták, majd ezeket angolra és franciára fordították. Egy Stoic nevű izraeli politikai cég pedig hamis közösségimédia-fiókok hálózatát működtette, amelyek különféle tartalmakat hoztak létre, többek között olyan posztokat, amelyekben antiszemitának állították be az Izrael gázai háborúja elleni amerikai diáktüntetéseket. 

A jelentés azt is kiemeli, hogy a generatív mesterséges intelligencia hogyan válik a dezinformációs kampányok részévé. „Mindegyik művelet használt valamilyen mértékben mesterséges intelligenciát, de egyik sem kizárólagosan. A mesterséges intelligencia által generált anyag csak egy volt a sokféle tartalom között, amelyeket posztoltak, a hagyományosabb formátumok, például a kézzel írt szövegek vagy az internetről másolt mémek mellett” – írták. 

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240531_dezinformacio-mesterseges-intelligencia-openai#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Nagyot hízott osztalékokból Mészáros Lőrinc bankszámlája

Tucatnyi céges közgyűlésen vett részt Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdos az elmúlt hetekben, órák alatt döntött …