2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Óriásit fékezett az online kiskereskedelem is, sokkal kevesebbet költünk a webshopokban

Hirdetés

Óriásit fékezett az online kiskereskedelem is, sokkal kevesebbet költünk a webshopokban

Mind értékben, mind a vásárlások számában visszaesett az online boltokban bankkártyával fizetett tranzakciók száma a második negyedévben az év első három hónapjához képest. Ennek ellenére minden 5. bankkártyával itthon fizetett forintot webshopokban költünk el, derül ki a BiztosDöntés.hu pénteken közzétett összeállításából.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) legfrissebb statisztikái szerint az idei év második negyedévében közel 456 ezerrel kevesebbszer vásároltak hazai internetes boltokban a magyarok kártyájuk segítségével, mint az első negyedévben, vagyis már a hazai bankkártya adatok is azt bizonyítják, hogy megtört az online kiskereskedelem bővülése itthon.

Ez azt jelenti, hogy a korábban megszokott éves szinten 20-30 százalékos növekedés 14 százalék alá szorult.

Hirdetés

A tranzakciók értékében is visszaesés következett be: a webshopokban a második negyedévben elköltött közel 820 milliárd forint 18 milliárd forinttal marad el az első negyedévi adatoktól.

Ami a nem az online, hanem a “rendes, fizikai” kiskereskedelmet illeti, az szintén tovább szenved Magyarországon. A boltok forgalma éves összevetésben hónapról hónapra óriási visszaesést mutat, miközben rengetget költünk – a még mindig borzasztóan magas infláció miatt. Ezzel pedig Magyarország anomáliává vált az EU-ban.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230922_Oriasit_fekezett_az_online_kiskereskedelem_sokkal_kevesebbet_koltunk_a_webshopokban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …