2020. október 29., csütörtökMa Nárcisz napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
2020.10.29. Nárcisz Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 367,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 342,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Orbánnak kell döntenie Simonka György sorsáról

Orbánnak kell döntenie Simonka György sorsáról

Összezártak a hetekben a fideszes képviselők az orosházi közgyűlésben, és nem engedték az ellenzéknek, hogy fegyelmi bizottságot állítson fel a fideszes polgármester tevékenységének kivizsgálására. Pedig el is engedhették volna a kezét, mivel Dávid Zoltánt Simonka György emberének tartják. A térség országgyűlési képviselője akár nyolc és fél évi fegyházbüntetést is kaphat, miután a vád szerint 2009-2015 között 1,4 milliárd forintot csalt el egy bűnszövetkezetben.

A félelem és a bosszúvágy két stratégiát érlelt ki a térségben: az egyik alapján a legvégsőkig falaznak Simonkáéknak – akárcsak Orosházán –, a másik szerint pedig az egykori harcostársak élére állnak a vádaknak. Egyik sem lehet ínyére a kétharmad szélén billegő Orbán Viktor miniszterelnöknek – írja a HVG.

A képviselő családi és baráti kapcsolathálója működik még, ám rendszerét egyre több veszteség éri. Végső soron Orbánnak kell megválaszolnia azonban azt a kérdést, hogy Simonka megbünetésével vagy megmentésével zsebeli-e be a nagyobb politikai hasznot – azaz szenvedi el a kisebb kárt. Az elmúlt hónapok azt bizonyíthatták a miniszterelnök-pártelnöknek, hogy túl nagy veszélyt jelent, ha akár csak egyetlen rést is hagynak ütni a Fidesz kollektív védelmének pajzsán. Simonka ugyanis akkor került az adóhivatal és az ügyészség látókörébe, amikor a fidesz borsodi képviselője, Mengyi Roland lebukott az alkotmányos költségnek nevezett kenőpénzekkel. Kiderült ugyanis: Simonka is hasonló módon működik.

További részletek a HVG legfrissebb számában és a hvg360-on.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200930_Orbannak_kell_dontenie_Simonka_Gyorgy_sorsarol#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …