2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Orbán Győző egyik bányacége kétmilliárdos osztalékot adott, a másik veszteséges lett

Orbán Győző egyik bányacége kétmilliárdos osztalékot adott, a másik veszteséges lett

2 milliárd 19 millió forint profittal zárta 2022-t a Dolomit Kft., a tulajdonosok pedig úgy döntöttek, hogy a teljes nyereséget kiveszik osztalékként. A vállalat 51,1 százalékos tulajdonosa Orbán Győző, a miniszterelnök apja, rajta kívül még tíz magánszemélynek van 4,88-4,88 százalékos tulajdoni része (egyikük neve sem forog közszájon sem a politikában, sem más nagyobb céges hírekben).

A Dolomit Kft. 5-ről 5,8 milliárd forintra növelte az árbevételét, így még azt is kibírta, hogy az anyagköltsége 603 millióról majdnem megduplázódott, 1,1 milliárd forintra nőtt.

A Gánt-Kő, Orbán Győző másik, a Dolomittal ellentétben 100 százalékban az ő tulajdonában álló cége viszont 17 milliós veszteséggel zárta az évet. A vállalat 194-ről ugyan 258 millió forintra növelte az árbevételét, és négymillió forinttal lefaragta a személyi kiadásait is, de az anyagjellegű ráfordításai 95-ről 178 milliósra nőttek. Emiatt Orbán úgy döntött, hogy nem vesz ki osztalékot a cégből idén.

Az Opten adatbázisa szerint Orbán Győzőnek ezeken kívül még egy cége van, a PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. Ez a vállalat 17 millió forint bevételből 4 millió forint profitot ért el tavaly, az egyedüli tulajdonos nem vett ki osztalékot.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230531_Orban_Gyozo_eves_beszamolo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei …