2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Orbán és Nagy a német és a magyar Telekom vezérével tárgyalt, megállapodás lett a vége

Orbán és Nagy a német és a magyar Telekom vezérével tárgyalt, megállapodás lett a vége

Orbán Viktor miniszterelnök és Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a Karmelita kolostorban fogadta Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom, illetve Rékasi Tibort, a Magyar Telekom vezérigazgatóját pénteken. A Telekom közleménye szerint a találkozón a felek nyilatkozatban erősítették meg, hogy Magyarország digitális átalakítása közös cél, és ennek érdekében továbbra is együttműködésben dolgoznak.

A nyilatkozat alapján a Magyar Telekom megerősíti, hogy szándéka a hosszútávon fenntartható vezetékes és mobil infrastruktúra fejlesztésének és a ráépülő szolgáltatások elterjedésének előmozdítása, hozzájárulva az EU digitális évtized programjához, a 2030-as célkitűzések megvalósításhoz, összhangban a Nemzeti Digitalizációs Stratégiával.

Ennek érdekében kulcsfontosságú az ország lakossága és vállalkozásai számára a gigabites hozzáférés biztosítása. A Magyar Telekom most több mint 3,5 millió otthonnak és vállalkozásnak biztosítja a gigabites sebességet, illetve lakosságszám-arányosan 60 százalékos a kültéri 5G lefedettsége.

A Magyar Telekom a szándéknyilatkozat szerint most vállalja, hogy további 1 millió háztartást lefedő gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot építi ki 4 év alatt, és ezzel 2027 év végére 4,5 millió magyar magánfelhasználó, illetve vállalkozás számára teszi elérhetővé a vezetékes gigabit képes hálózati infrastruktúrát. Továbbá felgyorsítja az 5G lefedettség kiépítését, melynek eredményeként 2026-ra a lakosságszám-arányos kültéri 5G lefedettséget közel 99 százalékra növeli.

A kormány pedig megerősítette szándékát, hogy a hírközlési szolgáltatókat terhelő közműadó fizetési kötelezettséget 2024 januárjától, a távközlési pótadót pedig 2025 januárjától megszünteti.

(Nyitóképünkön Orbán Viktor és Timotheus Höttgest, a Deutsche Telekom vezérigazgatója a Karmelita kolostorban 2023. szeptember 15-én.)

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230915_Orban_Viktor_Nagy_Marton_Telekom_megallapodas_fejlesztes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei …