2020. augusztus 14., péntekMa Marcell napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.14. Marcell Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 344,00 Ft | USD: 291,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Orbán apja inkább benyeli a veszteséget, de nem nyerészkedik Mészároson

Orbán apja inkább benyeli a veszteséget, de nem nyerészkedik Mészároson

Egy érdekes ügyről, Orbán Viktor édesapját, és az ország leggazdagabb emberét, Mészáros Lőrincet is érintő golfbizniszről számol be az Mfor.hu, amely szerint az üzletből – papíron – előbbi kifejezetten rosszul jön ki,

ugyanis veszteséget nyel be.

A történet főszereplője a Pannónia Golf & Country Club, amely korábban a Csányi-család birtokában volt. Az alcsútdobozi létesítményért ma már viszont az egyik oldalról Mészáros Lőrinc, a másikról pedig Orbán Győző a felelős. Ez annak köszönhető, hogy a területet birtokló PSU Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft., valamint a golfközpontot üzemeltető Máriavölgy Zrt. tulajdonosa megváltozott: a PSU a miniszterelnök édesapjának közvetlen tulajdonába került, míg a Máriavölgy Zrt. pedig a Mészáros-féle Talentis Group Zrt.-hoz.

Az Mfor.hu szerint a helyzet most úgy néz ki, hogy Mészáros Lőrinc bérleti díjat fizet a golfpályákért a kormányfő édesapjának.

Csakhogy az ügylet elsősorban Mészárosnak kedvez, mert a területet birtokló PSU veszteséges. A golfklub bérbeadásán kívül mással nem foglalkozik a cég, így az egyetlen bevétele is ebből a tevékenységéből származik. A gazdasági lap szerint a cég 2019-ben és 2018-ban is 12,243 millió forint bevételt könyvelhetett el.

Az ügy azért is furcsa, mert a lap szerint a veszteségesség ellenére Orbán apja változatlan áron, havi 1 020 250 forintért adja bérbe Mészárosnak a területet, vagyis a bérleti díj a mai napig nem emelkedett.

Orbán Győző tehát láthatólag nem akar nyerészkedni az üzleten.

Attól ugyanakkor nem kell tartani, hogy a PSU bedől: bár évek óta veszteségesen működik, mégis stabil lábakon áll, 490 millió forintos saját tőkével rendelkezik, a tartozása csupán 214 ezer forint, és míg az előző évben mindössze 9,1 millió forintjuk volt a bankszámlájukon, ez az össze mostanra 102 millió forintra nőtt. A tetemes ugrás okára viszont nem talált magyarázatot az Mfor.hu.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200730_orban_gyozo_meszaros_lorinc_golfklub_alcsutdoboz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Közel kétmilliárd forintra pályázhatnak a magyar borászatok

Közel kétmilliárd forintra pályázhatnak a magyar borászatok

A koronavírus-járvány gazdasági hatásait enyhítendő átmeneti támogatási programot hozott létre az agrártárca a borászatoknak, az első pályázatokat …