2020. szeptember 23., szerdaMa Tekla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
2020.09.23. Tekla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 308,00 Ft | CHF: 337,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Olyan sikeres a Felcsút, hogy Mészáros Lőrinc papíron kiszállt a horvát focicsapatából

Olyan sikeres a Felcsút, hogy Mészáros Lőrinc papíron kiszállt a horvát focicsapatából

Mészáros Lőrinc papíron kiszállt az eszéki futballklubból – írta meg a G7. Ennek logikus az oka: az UEFA szabályai szerint ugyanaz a tulajdonosi kör vagy ugyanaz a személy nem bírhat döntő befolyással egyszerre két olyan klubnál is, amely a nemzetközi kupákban indul, márpedig idén a Felcsút és az NK Osijek is bejutott az Európa Liga selejtezőjébe. Ha egy csoportnak nagyon sok pénze és nagyon nagy befolyása van, még ezt a szabályt is ki tudja kerülni, a Red Bull kitrükközte, hogy a hozzá köthető két csapat, a Salzburg és a Lipcse hivatalosan ne számítson azonos tulajdoni körbe tartozónak – Mészárosék nem ezzel próbálkoztak, a felcsúti oligarcha hivatalosan valóban hátrébb lépett a horvát klubnál.

Mészáros a felcsúti focicsapatot fenntartó cégnek eddig sem volt tulajdonosa, de az azt birtokló alapítványt kuratóriumi elnökként ő vezeti. Az NK Osijeknél eddig közvetett tulajdonos és a felügyelő-bizottság elnöke volt. És innen egy kicsit bonyolódnak a dolgok.

Az eszéki csapatot az NK Osijek s.d.d. nevű cég működteti, amelynek 97 százaléka az NK OS tulajdonában van. Ez utóbbinak mindeddig három tulajdonosa volt: Mészáros Lőrinc, az ő egyik helyi befektetőtársa, Ivan Mestrovic, valamint a Mészárossal Magyarországon gyakran közösen üzletelő Szíjj László – aki mostanában azzal került be a hírekbe, hogy Szíjjártó Péter az ő jachtján pihen az Adrián.

Az Osijek július 5-én bejutott az Európa Liga-selejtezőbe, 9-én pedig Mészáros lemondott a felügyelőbizottság elnöki pozíciójáról. Ezzel egy időben eladta az NK OS-ben meglévő részesedését a Béta Magántőkealapnak – az pedig közismert, hogy a magántőkealap arra nagyon jó, hogy ne derüljön ki, ki a valódi tulajdonosa.

Egyedül annyit kötelező közzétenni, hogy a tavaly alapított Béta Magántőkealap kezelője a Nukelus Zrt. Ez egy szinte teljesen ismeretlen név – annál ismerősebb, hogy idén márciusig MKB Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-nek hívták – írja a G7. A tulajdonosa addig az MKB Bank volt, amely nagyrészt Mészáros és Szíjj érdekeltsége. Tavasszal azonban eladták két fiatal bankárnak.

Hivatalosan tehát nem lehet semmit sem mondani arról, hogy Mészáros pontosan kinek adta el a tulajdonrészét. Mindenesetre ha valaki úgy gondolja, hogy valójában továbbra is a felcsúti expolgármester áll az eszéki klub mögött, annak a gyanúját biztosan nem oszlatja el az, hogy három nappal a fb-tagságról történt lemondása után Mészáros a Nemzeti Sportnak arról nyilatkozott, hogy az eszéki szerepvállalás számára nem csak érzelmi, hanem üzleti kérdés is, és ha “elkészülünk” a saját stadionnal, két éven belül profitot is termelhet a klub.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200819_Felcsut_Meszaros_Lorinc_eszek_osijek_foci#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Botrány az Aldi-birodalomban: saját anyját perelte be az egyik örökös

Botrány az Aldi-birodalomban: saját anyját perelte be az egyik örökös

Az Aldi alapítójának unokája azzal vádolja édesanyját, hogy jogtalanul hatalmas összegeket vett ki a cég …