2020. október 27., keddMa Szabina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.27. Szabina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 309,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nyugdíjas szövetkezettől bérel munkaerőt a Péterfy Kórház

Nyugdíjas szövetkezettől bérel munkaerőt a Péterfy Kórház

Fizikai, műszaki és gazdasági munkakörökbe is keresnek munkaerőt, de segédápolói és orvosírnoki helyekre is vár nyugdíjasokat a fővárosi Péterfy Kórház-Rendelőintézet. Nem napi 8 órás munkára keresi az intézmény a munkavállalókat, hanem 24 hónapon át, igény szerint, a kiírásban szereplő munkaórákra. A közbeszerzésre négyen jelentkeztek, a kórház számára a legkedvezőbb ajánlatot a Pesti Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet adta – ez derül ki a szerdai Közbeszerzési Értesítőből. A munkaerőhiány nem újdonság, a portfolio.hu szerint a szektorból 9 ezer dolgozó hiányzik. Ugyancsak a portfolio.hu írt arról tavaly áprilisban, hogy bérnővérekkel és bérápolókkal kénytelenek pótolni a munkaerőt, akkor arról beszélt a Péterfy Kórház igazgatója, hogy munkaerő-közvetítőkön keresztül próbálják pótolni a hiányzó dolgozókat.

A kórház összesen 3367 órára keresett fizikai állományba szennyesátvevő, mosogató, varrónő és más munkakörökre munkaerőt, illetve 1219 órában foglalkoztatnának szellemi munkakörben adminisztrátort, és orvosírnokot is, de szintén 1219 órányi munkára vennének fel segédápolókat is. Összesen 7324 órányi munka elvégzését oldaná meg a kórház a nyugdíjas szövetkezet közreműködésével.

A nyertes Pesti Szomszédok Nyugdíjas Szövetkezet, bár jóval magasabb közvetítői díjért vállalta a munkavállalók kiközvetítését, mint a másik ajánlattevő, mégis befutó lett a közbeszerzésen. A fizikai állományú dolgozókat 1091 forintos órabérrel „adják kölcsön” a kórháznak, a szellemi munkakörben foglalkoztatottakért 1427 forint/óradíjat kérnek. A nyertes szövetkezet előnye lehetett még az is, hogy a másik nyugdíjas szövetkezet hatnapos kiközvetítési idejével szemben egynapos határidővel biztosítja az igényelt munkára a nyugdíjasokat.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200930_Nyugdijas_szovetkezettol_berel_munkaerot_a_Peterfy_Korhaz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …