2024. június 22., szombatMa Paulina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
2024.06.22. Paulina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 397,00 Ft | USD: 371,00 Ft | CHF: 416,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nyolcmilliárdos osztalékot hozott Garancsiéknak a kaszinóüzlet

Hirdetés

Nyolcmilliárdos osztalékot hozott Garancsiéknak a kaszinóüzlet

11,5-ről 20,5 milliárd forintra növelte nyereségét a Las Vegas Casino Játékkaszinó Üzemeltető Zrt. A cég annak köszönheti az ilyen nagy profitot, hogy leányvállalata, az LVC Diamond átutalt 12 milliárd forint osztalékot. A cégcsoport öt budapesti kaszinót működtet – a Corvin, az Atlantis, az Atrium, a Sofitel és a Tropicana tartozik hozzájuk –, ezekből 51,7 milliárd forint bevétel érkezett tavaly. Ez szép szám, de azért érdemes hozzátenni, hogy mindössze 7,5 százalékos növekedés volt egy év alatt, jóval kisebb az éves inflációnál, tehát spóroltak az emberek a kaszinózáson is.

Az LVC vezetői úgy döntöttek, a profit nagyjából felét, 10,04 milliárdot utalják tovább osztalékként. Hogy még egy kanyar legyen a történetben, mielőtt a valódi tulajdonosokhoz eljutunk: a Las Vegas Casinót a Garinvest nevű cég birtokolja, ez pedig a végül 20 milliárdos profitjából (amelynek nyilván így fontos része a kaszinópénz) 8,4 milliárdos osztalékot fizetett. És itt már végre emberek nevei következnek!

A vállalat többségi tulajdonosa ugyanis közvetetten Garancsi István – hozzá tartozik a Market Építő többségi része is, amely most a 21 milliárd forintos profitja után nem fizetett osztalékot. A kisebbségi tulajdonrész Habony Árpádé, aki akkor szállt be, amikor Szalay-Bobrovniczky Kristóf eladta a tulajdonrészét, hogy honvédelmi miniszter lehessen inkább. A vállalatnak 2056-ig van koncessziós joga a kaszinóüzemeltetésre – Garancsi 91, Habony pedig 88 éves lesz akkor, szóval nyugodtan beszélhetünk nyugdíjas állásról.

Hirdetés

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20240531_nyolcmilliardos-osztalekot-hozott-garancsieknak-a-kaszinouzlet#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

Elkaszálta a felsőzsolcai autóalkatrész-gyár 17 milliárdos állami támogatását az Európai Bizottság

Az észak-magyarországi új autóalkatrészgyártó-üzem építésének támogatására irányuló magyar terv nem felel meg az uniós állami …