2022. augusztus 11., csütörtökMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2022.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 394,00 Ft | USD: 381,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / „Nyári szünetre” ment a Pesti Hírlap, szeptembertől jelenik meg újra

Hirdetés

„Nyári szünetre” ment a Pesti Hírlap, szeptembertől jelenik meg újra

Felfüggesztették a fővárosban ingyenesen terjesztett Pesti Hírlap megjelenését – írta meg a Media1.hu. A portál szerint a Milkovics Pál és Schabi Michaeli érdekeltségében lévő kiadó azért döntött úgy, hogy szünetelteti az újság megjelenését, mert nyár van. Ilyenkor pedig – mondta erről Trencséni Dávid hírigazgató –

kevés olvasójuk mozog azokon a budapesti terjesztő pontokon, ahol az újság eddig elérhető volt.

Trencséni Dávid szerint külföldön sem ritka, hogy egy-egy ingyenes lap átmenetileg szüneteljen. Ezután pedig ígéretet tett rá, hogy szeptember első péntekén ismét kezükbe vehetik az olvasók a Pesti Hírlap friss számát.

Hirdetés

Arra a kérdésre, hogy a Pesti Hírlap internetes oldala, a pestihirlap.hu miért nem frissült július közepe óta, Trencséni azt mondta, hogy a háttérben most is folyamatos fejlesztés folyik, amit technikai problémák nehezítenek egy túlterheléses (úgynevezett DDoS) támadás következményeként.

A Media1 emlékeztetett, a Pesti Hírlapot Milkovics Pál indította el 2020 januárjában, még a koronavírus-járvány előtt. A pandémia miatt azonban végül fel kellett függeszteni a megjelenést és a laphoz tartozó tartalmak akkor csak az interneten voltak elérhetőek. Ebben az időszakban távozott a lap első főszerkesztője, Kerényi György. Egy idő után a lap vissza tudott térni a napilapos megjelenéshez, de áprilisban újabb nehézség adódott, ami miatt heti megjelenésre álltak át. Ezt a kiadó a nyomdai költségek és a papír árának drasztikus emelkedésével indokolta. Ez a heti egyszeri megjelenés szünetel most.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220802_pesti_hirlap_ingyenes_ujsag_megjelenes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Miért éppen a taxisok a kivételezettek?

Miért éppen a taxisok a kivételezettek?

Nemcsak a kata új szabályai alól mentesülnek, de a magánszemélyekkel együtt továbbra is hatósági áron, …