2020. július 10., péntekMa Lukrécia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
2020.07.10. Lukrécia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 354,00 Ft | USD: 312,00 Ft | CHF: 333,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nincs jobb, úgyhogy hosszabbít az állam a Magyar Postával

Hirdetés

Nincs jobb, úgyhogy hosszabbít az állam a Magyar Postával

Eldőlt, hogy az év végén lejáró egyetemes postai szolgáltatói szerződést jövő januártól a Magyar Posta Zrt-vel hosszabbítja meg a magyar állam – írta a Népszava a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter hivatala tájékoztatása alapján.

A postai piac az uniós normáknak megfelelően 2013. január elsejétől liberalizált Magyarországon, akkor kötötték meg a céggel az első szerződést az egyetemes szolgáltatásokra – emlékeztet cikkében a lap.

Ez azt jelenti, hogy a Postának elérhetővé kell tenni valamilyen formában a szolgáltatásait az ország egész területén, az azonban már a saját döntésükön múlik, hogy a sima, elsőbbségi vagy ajánlott levelek, a kisebb csomagok átvételére és feladására, csekkbefizetésre önálló hivatalt működtetnek és a küldemények vagy a nyugdíj kézbesítésére saját dolgozóikat alkalmazzák, vagy valamilyen üzlettel, külső partnerrel kötnek szerződést a feladatra, netán mobil posta keresi fel a kistelepülést. A Népszava azt írja, hogy

Hirdetés

a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) nyilvántartásában ma már ugyan 176 szolgáltató szerepel, de egyikük sem képes e feladatot ilyen széles körben ellátni.

A NMHH egyébként részletes adatokkal alátámasztott jelentést készített tavaly ilyenkor, hogy felmérje, van-e más potenciális szolgáltató, amelyik legalább változatlan színvonalon el tudná látni az összes feladatot, de a mostani költségeknél olcsóbban. Mivel nem találtak ilyet, a területet felügyelő hatóságként javaslatot tettek az egyetemes szolgáltatási szerződés meghosszabbítására a Magyar Posta Zrt-vel. Az új szerződést az év második felében írhatják alá.

A cikkben hozzáteszik, hogy a nagy közszolgáltató cégek közül a postásoknál sem nem zárultak még le az idei bértárgyalások.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200623_magyar_posta_egyetemes_szolgaltatoi_szerzodes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Túl sokba kerülne, hogy olcsóbb legyen a magyar gyümölcs

Túl sokba kerülne, hogy olcsóbb legyen a magyar gyümölcs

Aszály, szél, fagy, özönvíz, mindenből kijutott az utóbbi hónapokban, de a legnagyobb bajt a fagy …