2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nincs EU-pénz, szélnek eresztik az uniós projektekre létrehozott állami cég dolgozóinak felét

Nincs EU-pénz, szélnek eresztik az uniós projektekre létrehozott állami cég dolgozóinak felét

Leépítést jelentettek be a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft.-nél (DKF), miután továbbra sem érkeznek uniós pénzek Magyarországra – jelentette a 24.hu. A lap szerint a tavaly tavasszal még 180 feletti létszámú állami cégnél jelenleg 120 ember dolgozik, de két körben legalább a felüket elbocsátják.

A céget 2021-ben alapították, tulajdonosi jogait a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda fennhatósága alá tartozó  Digitális Magyarország Ügynökség Zrt. (DMÜ) gyakorolja, amelynek ügyvezetője a Magyar Turisztikai Ügynökség igazgatósági elnöke, Guller Zoltán, akit az állam által felvásárolt Vodafone vezetésébe is beültettek.

A cég feladata az volt, hogy felügyelje a nagyobb állami hivatalok, állami cégek költségvetési és európai uniós projektjeit, illetve maga is megvalósítson ilyeneket, csakhogy az uniós támogatások befagyasztásával nincs olyan munka, amit kizárólag ők menedzselnének, és a minőségbiztosítási feladatok, illetve két egyéb konzorciumi partnerként vitt projekthez felesleges a több mint százfős csapat.

A lapnak az egyik munkatárs arról beszélt, hogy 1-1,5 évig olt munka, de

az elmúlt időszakban nem kevés malmozás is volt.

A munkatárs szerint a tavalyi választások után kezdett romlani a helyzet, elvették a 13. és 14. havi fizetéseket, majd leváltották a korábbi vezérigazgatót.

A cég csak tavaly 1,1 milliárd forint értékben adott megrendeléseket a számos állami megbízást elnyerő 4iG Zrt.-nek, de a kormányzati kampányokat szervező cégeiből tavaly 10 milliárdos osztalékot kivevő Balásy Gyula féltestvére, Balásy Bulcsú Fornax ICT Kft.-je tavaly 780 milliós, idén 220 milliós megbízáshoz jutott tőlük.

(Borítóképünk illusztráció.)

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230607_elbocsatasok_a_Digitalis_Kormanyzati_Fejlesztes_es_Projektmenedzsment_Kftnel_nincs_unios_tamogatas_eupenz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei …