2023. május 31., szerdaMa Angéla napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
2023.05.31. Angéla Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 370,00 Ft | USD: 346,00 Ft | CHF: 382,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Naponta 1,2 millió forintot költenek az adófizetők arra, hogy a közmédia munkatársai szépek legyenek a képernyőn

Hirdetés

Naponta 1,2 millió forintot költenek az adófizetők arra, hogy a közmédia munkatársai szépek legyenek a képernyőn

Összesen nettó 450 millió forintot fizet az MTVA a képernyős munkatársaknak nyújtott fodrász-, sminkes és stylistszolgáltatásokért – vette észre a Magyar Hang az uniós közbeszerzési értesítőben. A közmédia által kötött keretszerződés 12 hónapra szól, és hat  hónappal meg is hosszabbítható. Magyarán: 1,2 millió forint közpénz megy el naponta arra, hogy a közmédia munkatársai szépek legyenek a képernyőn.

A szerződés szerint 140 képernyős munkatársat kell ellátni, ez napi bontásban 40 adásba kerülő dolgozót és 30-40 vendéget jelent. Tehát, ha egy nap 40 munkatárs és 40 vendég is van, akkor az 1,2 millió forintos keretből 15 ezer forint jut mindegyikükre. Ez viszont így már a piaci árakhoz viszonyítva lényegesen alacsonyabbnak tűnik.

A szolgáltatást 2016 óta, évről évre a Make-Up Team szállítja a közmédiának, ám ezen időszak alatt a kezdeti 178 milliós összeget sikerült a két és félszeresére felemelni. A kétségtelenül jövedelmezőnek nevezhető rendszeres megbízatások dacára 2015 és 2021 között 15 alkalommal rendelt el bírósági végrehajtást a céggel szemben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. Igaz, ezeket az eljárásokat aztán minden esetben rövid időn belül megszüntették.

Hirdetés

A cég ügyvezető tulajdonosát kereste a Magyar Hang, ám Rafai Attila azt közölte, hogy a kérdésben, vagyis a saját cégügyeiben az MTVA sajtóosztálya az illetékes. A lap arra is kíváncsi lett volna, hogy mennyit keres most a vezető stylist, akinek a bére 2020-ban havi nettó 3,74 millió forint volt.

Közel 100 millió forintba kerül a közmédia saját autómosója

A mosóberendezés közel 35 milliós árához még hozzájön egy közel 60 milliós építkezés is. Az utóbbira kiírt közbeszerzést elnyerő kft. társtulajdonosa egy szolnoki fideszes káder.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230324_kozmedia_milliok_stylist_fodrasz_kozbeszerzes_kozpenz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Szép nyereséggel zárta első teljes évét Orbán Viktor lányának cége

Ugyan csak 2021 decemberében hozta létre tanácsadó cégét a miniszterelnök lánya, Szokira-Orbán Sára, már az …