2022. május 20., péntekMa Bernát, Felícia napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
2022.05.20. Bernát, Felícia Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 384,00 Ft | USD: 363,00 Ft | CHF: 373,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nagyot nőtt a Richter nyeresége, de az elszálló árak és a háború hatását már kezdik érezni

Hirdetés

Nagyot nőtt a Richter nyeresége, de az elszálló árak és a háború hatását már kezdik érezni

A Richter Gedeon Nyrt. idén az első negyedévben 37,9 milliárd forint adózott nyereséget ért el, ami 40,6 százalékkal nagyobb az előző év azonos időszakában elértnél – közölte a gyógyszeripari vállalat a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A társaság árbevétele 168 milliárd forint volt, 19,3 százalékkal haladta meg az előző évit a nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) alapján készült, konszolidált gyorsjelentés szerint.

A Richter számára különösen fontos az orosz piac. A háború első napjaiban az oroszországi üzletmenet „ideiglenes késedelmet szenvedett, de azóta a szállítmányok ütemezése a háborút megelőző átlagos szintre állt vissza” – írták. Az árukat közúton, Szlovákián, Lengyelországon, Belaruszon és Lettországon keresztül juttatják el Oroszországba. Az oroszok nagyon sok gyógyszerből igyekeztek készleteket felhalmozni otthon, a márciusi lakossági felvásárlások és az árfolyammozgás együtt azt okozták, hogy a rubelben számított gyógyszertári forgalom 33 százalékkal nőtt. Fokozott biztonsági intézkedésként az oroszországi nagykereskedőket ezentúl kizárólag a helyi raktárból szolgálják ki.

Hirdetés

Ukrajnába viszont lehetetlen rendszeres szállítmányokat időben továbbítani, az ottani kereskedelmi tevékenységet csak akkor folytathatja a Richter, amikor „azt a körülmények lehetővé teszik”.

A háború az ellátási lánc globális zavarait is súlyosbítja. „A szállítási késedelmek, valamint főként a vegyianyag- és energiaárak, továbbá a bérköltségek növekedése miatt megemelkedő gyártási költségek kezdik éreztetni hatásukat a fedezeti szintjeinken” – áll a Richter jelentésében. A cégnél úgy számolnak, hogy negatív pénzügyi következmények a későbbiekben várhatóan fokozódnak majd.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220510_Richter_haboru_gyogyszer#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Bruttó félmilliós fizetésért keres balatoni boltjaiba eladókat az Aldi

Bruttó félmilliós fizetésért keres balatoni boltjaiba eladókat az Aldi

Az Aldi június 1. és augusztus 31. között kiemelt, vagyis az átlagosnál nagyobb forgalmú üzletté …