2020. szeptember 18., péntekMa Diána napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.18. Diána Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nagyítóval kell keresni a növekedést a magyar kiskereskedelemben

Nagyítóval kell keresni a növekedést a magyar kiskereskedelemben

Miután júniusban a nullára fékezett a kiskereskedelmi forgalom növekedése, júliusban is csupán 0,4 százalékkal volt magasabb a forgalom az egy évvel korábbinál – közölte a Központi Statisztikai Hivatal.

Ennek a fő oka az, hogy sokkal kevesebbet tankolnak a magyarok, mint egy éve ilyenkor, júliusban 7 százalékos volt az üzemanyag-kiskereskedelem forgalomcsökkenése.

Az élelmiszerboltokban és az élelmiszer jellegű üzletekben 3,3 százalékos volt a növekedés. Ezen belül az élelmiszerüzletek forgalma 3,5, az élelmiszer-, ital-, dohányáru-szaküzleteké pedig 2,8 százalékkal nőtt.

A nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben alig 0,4 százalékkal nőtt a forgalom. A leginkább a használtcikkek, valamint a bútorok és műszaki cikkek forgalma esett vissza, 19, illetve 14 százalékkal. A gyógyszerek forgalma 4,7 százalékkal visszaeesett. A ruha- és cipőboltok forgalma már 2 százalékkal nőtt, az iparcikk jellegű vegyes kategóriában pedig 5,6 százalékos volt a növekedés.

A csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma 20 százalékkal nőtt. Itt évek óta minden hónapban kétszámjegyű növekedést mértek, a járvány alatt pedig 100 százalék fölötti növekedés is volt, ehhez képest a mostani adat nem kiemelkedő.

Az év első hét hónapját összesítve 1,1 százalékos a növekedés 2019 január–júliusához képest.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200903_kiskereskedelem_vasarlas_tankolas_forgalom_boltok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Felpörgött a sportfogadás, soha ennyi bevétele nem volt egy hét alatt a Szerencsejáték Zrt.-nek

Felpörgött a sportfogadás, soha ennyi bevétele nem volt egy hét alatt a Szerencsejáték Zrt.-nek

Idei legnagyobb heti árbevételét érte el a Szerencsejáték Zrt. szeptember második hetében, meghaladva a 12,5 …