2023. december 6., szerdaMa Miklós napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
2023.12.06. Miklós Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 380,00 Ft | USD: 352,00 Ft | CHF: 403,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Nagy bajban van Orbán apjának egykori milliárdos bevételű cége

Hirdetés

Nagy bajban van Orbán apjának egykori milliárdos bevételű cége

Felszámolás árnya lebeg Orbán Győző (borítóképünkön) egykori aranytojást tojó cége, a két éve a család bizalmi embere, Bihari Lajos érdekeltéségébe került és időközben FuvarozNak Kft. névre átketresztelt egykori Nehéz Kő Kft. felett – írja az Mfor.hu.

A lap pikánsnak nevezi, hogy a vevő, a Bihari Lajos és Orbán Viktor testvére, Orbán Áron által közösen alapított NAKK Nemzetközi Alapanyag és Késztermék Kereskedelmi Zrt. 750 millió forintért vásárolta meg a vállalkozást, az akkor még MKB Bank néven futó pénzintézettől kapott hitelből (amellyel 840 milliós jelzálog került rá), miközben Orbán Győző a vételáron kívül osztalékot is felvett a cégből, összességében 800 millió forint bevételre szert téve.

Eladta egyik cégét Orbán apja

Megvált egy jól prosperáló cégétől Orbán Győző, aki a tranzakcióval tisztán 800 millió forinthoz juthatott.

Hirdetés

A korábban milliádos nagyságrendű bevétellel rendelkező társaság azonban mélyrepülésbe kezdett az új tulajdonosnál: míg 2020–ban, Orbán apja tulajdonában még 1,2 milliád forintos bevételre tett szert a vállalkozás, az új tulajnál 2021-ben már csak 317,8 millióra futotta, 2022-ben pedig már csak 138,2 millióra, és persze nőni kezdett a veszteség is, ami 2021-ben -197 millió, 2022–ben -66,4 millió volt.

A tulajdonos azonban úgy tűnik, elengedné a drágán megvásárolt, de csak veszteséget termelő céget: a tavalyi beszámolóban már arra utal, hogy akár felszámolásra is sor kerülhet.

Az Orbán család hét év alatt 15 milliárdnál is többet keresett a cégeivel

A nyereség egy része biztosan állami, illetve uniós pénzekből származott.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20231026_nehz_ko_kft_felszamolas_orban_gyozo_orban_aron_bihari_lajos_fuvaroznak_kft_veszteseg_osztalek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …