2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Musk szerint a Twitter új felhasználóinak száma minden eddigi rekordot megdöntött

Hirdetés

Musk szerint a Twitter új felhasználóinak száma minden eddigi rekordot megdöntött

Elon Musk, a Twitter újdonsült vezérigazgatója szerint a közösségi médiaplatformra jelentkező új felhasználók száma minden eddigi rekordot megdöntött, ugyanakkor szembe kell néznie a hirdetők és a felhasználók tömeges elvándorlásával is. Ezen utóbbiak más platformokra menekülnek az ellenőrzéssel és a gyűlöletbeszéddel kapcsolatos aggodalmaik miatt – írja a Reuters.

A regisztrációk a hónap közepén, napi szinten meghaladták a kétmilliót, ami 66 százalékos növekedést jelent a 2021-es év azonos hetéhez képest – közölte Musk egy szombaton késő este közzétett tweetben.

Azt is elmondta, hogy a felhasználók aktív percei rekordmagasságban vannak, átlagosan közel 8 milliárd aktív percet töltöttek naponta az elmúlt hét napban november 15-től, ami 30 százalékos növekedés a tavalyi év azonos hetéhez képest.

A gyűlöletbeszédet terjesztő kamuprofilok száma is csökkent a tavaly októberi adatokhoz képest. Musk szerint a platformon a hónap elején, a Twitter Blue elindítása előtt és után megugrottak a bejelentett kamuprofilok. Egy másik, vasárnap kora reggeli tweetjében Musk arról írt, „lehetségesnek tartja, hogy a Twitter 12-18 hónapon belül meghaladja a havi egymilliárd felhasználót”.

Mindez remekül hangzik, ugyanakkor az, amit Elon Musk a Twitterrel művel, sokak számára inkább hasonlít egy erősebb ámokfutáshoz, semmint felelős vállalatvezetéshez. Ehhez mondjuk elég csak a profilhitelesítő kék pipák áruba bocsátását követő káoszra gondolnunk, vagy a kirúgott, majd gyorsan visszahívott alkalmazottak esetére.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221127_Musk_Twitter_felhasznalok_adatok#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …