2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mostanában vett tévét a Media Marktban? Több tízezer forintot is visszakaphat!

Hirdetés

Mostanában vett tévét a Media Marktban? Több tízezer forintot is visszakaphat!

A Gazdasági Versenyhivatal még tavaly indított Media Markt Magyarország Kft.-vel szemben, mert a gyanú szerint a cég szabálytalanul tüntette fel a honlapján egyes elektronikai eszközök akciós árait.

Így derült ki, hogy négy televíziókészülék esetében olyan „eredeti” árakat tüntettek fel az akcióik során, amiket korábban nem alkalmaztak huzamosabb ideig, a ténylegesnél nagyobb megtakarítást ígértek, vagyis megtévesztették a vásárlóikat.

A Media Markt elismerte a jogsértést, a jogorvoslati jogáról lemondott, továbbá kompenzációs vállalást nyújtott be, amit a GVH kötelezően előírt számára. Ez alapján 15 ezer és 50 ezer forint közötti értékű ajándékkártyát ad annak a több mint 1000 vásárlónak, akik a jogsértés időszakában megvásárolták a négy televíziókészülék valamelyikét, az alábbiak szerint:

Hirdetés

A GVH közleménye külön felhívja a figyelmet a kompenzáció kapcsán arra, hogy:

  • az ajándékkártyák beváltási küszöb nélkül, teljes egészében levásárolhatók a következő 2 évben,
  • az áruházlánc 2023. december 31-ig várja azoknak a vásárlóknak a jelentkezését, akik valamelyik Media Markt áruházban vásárolták meg az érintett televíziókat, az online vásárlókat pedig e-mailben értesíti a kompenzációról.

A  GVH Versenytanácsa a kiemelt együttműködésre és az önként vállalt kompenzációra való tekintettel több mint 35 százalékkal csökkentette a hamis akciók miatt kiszabott bírságot, ami így 23,9 millió forint lett.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230927_Mostanaban_vett_tevet_a_Media_Marktban_Visszateritest_kaphat#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …