2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Milliókra büntette az MKB-t a Magyar Nemzeti Bank

Milliókra büntette az MKB-t a Magyar Nemzeti Bank

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) átfogó vizsgálatot végzett az MKB Nyugdíjpénztárnál, a 2015. január 19-től az ellenőrzés végéig tartó időszakot tekintette át.

A jegybank kedden közzétett határozata szerint az ellenőrzések után többek között arra kötelezte a pénztárat, hogy egy általa kötött szerződés költségeit ossza meg az önkéntes és magánnyugdíjpénztári ágazat között, pénzügyi terve készítésekor pedig vegye figyelembe az előre látható kötelezettségeket, és vonatkozó céltartalékokat képezzen.

Az MKB Nyugdíjpénztárnak ezen túl az igazgatótanácsában képviseletet kell biztosítania a magánnyugdíjpénztári ágazatnak, a vezető tisztségviselők számára pedig a továbbiakban nem lehet felmentvényt adni a tevékenységükkel kapcsolatos felelősségükre vonatkozóan.

Az MNB arra is felszólította a pénztárat, hogy az ellenőrző bizottság vizsgálja a jövőben a pénztár gazdálkodásának minden alapvető elemét, az MKB-nek ügyelnie kell a továbbiakban a jogszabályszerű felügyeleti jelentéstételekre, és hogy az éves beszámolókat leltárral támassza alá, illetve hogy a pénztártagság létszámáról azonos adatot mutassanak az adatszolgáltatások és a tagi leltárak.

A jegybank által feltárt hiányosságok teljes listáját az MNB honlapján olvashatja el.

Az MNB összesen 9,5 millió forint bírságot szabott ki az MKB Nyugdíjpénztárra és felszólította a pénztárat, hogy a kitűzött határidőig küszöbölje ki a jogszabálysértéseket.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200728_MKB_jegybank_buntetes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Új rekordot állított fel idén az OTP sajátrészvény-vásárlása, hiszen a hétfői vásárlással a bank meghaladta …