2023. december 10., vasárnapMa Judit napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
2023.12.10. Judit Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 382,00 Ft | USD: 355,00 Ft | CHF: 405,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mészáros Lőrinc óriásbankja sorra zárja be a fiókjait, néhol az ATM-et is leszerelik

Hirdetés

Mészáros Lőrinc óriásbankja sorra zárja be a fiókjait, néhol az ATM-et is leszerelik

A nemrég összeállt MBH Bank az idén mintegy 60 fiókot csukott be, illetve zár be november végéig – derül ki az Azénpénzem.hu gyűjtéséből. A lista a portál cikkében érhető el. A fiókok felszámolását „összevonásnak” nevezik.

Esetenként nem csak a fióknak, hanem az ott levő bankjegykiadónak (ATM) is hűlt helye marad, illetve maradt. Előfordult azonban (például Kaposvárott, Dunaújvárosban vagy Nagykanizsán), hogy felülvizsgálták korábbi álláspontjukat, és így legalább az ATM továbbra is üzemel.

Október elején derült ki, hogy az MBH Bank menedzsmentje tárgyalást kezdeményezett a bankban működő üzemi tanáccsal „a munkáltató csoportos létszámleépítési szándékáról”. Még október folyamán, a tárgyalások lezárultával döntenek a szükséges létszámleépítésről, és értesítik az érintett dolgozókat.

Hirdetés

A pénzintézet az MKB Bank, a Budapest Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre – a tervezett leépítést éppen ezzel indokolták. „Az eredeti fúziós menetrend szerint, a fenntartható, gazdaságos működés érdekében szüntetik meg az egyesült három bank működési és szervezeti párhuzamosságait, ami egy fúziós folyamat logikus velejárója és létszámracionalizálással jár.”

* * *
Már teljesen ingyenes bankszámlák is elérhetőek

Sokan fizetnek éves szinten több tízezer forintot csak azért, mert van saját bankszámlájuk. Azonban léteznek már teljesen ingyenes számlacsomagok is! A Bankmonitor bankszámla kalkulátora – a bankolási szokásai alapján – mindenkinek személyre szabottan megmutatja az elérhető legkedvezőbb ajánlatokat.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20231024_Meszaros_Lorinc_oriasbankja_egyre_karcsubb_sorra_zarja_be_a_fiokjait#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …