2020. augusztus 11., keddMa Zsuzsanna napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
2020.08.11. Zsuzsanna Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 345,00 Ft | USD: 293,00 Ft | CHF: 320,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mészáros Lőrinc felesége Opus-részvényeket adott a gyerekeinek

Mészáros Lőrinc felesége Opus-részvényeket adott a gyerekeinek

Az Opus Global Nyrt. új közleményt jelentetett meg a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján kedden, amely szerint Mészárosné Kelemen Beatrix Csilla (vagyis a felcsúti milliárdos felesége) “tőzsdén kívüli ügylet keretében elidegenítette a tulajdonában álló 48 902 911 darab, egyenként 25 forint névértékű törzsrészvényét”. A csomag 6,97 százalékos szavazati jogot jelent az Mfor.hu szerint.

A pakett új tulajdonosai nem ismeretlenek, azt ugyanis (egyenlő arányban) a Mészáros-gyerekek, vagyis Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és ifj. Mészáros Lőrinc kapták.

Azt nem közölték, miért ruházta rá gyermekeire Mészáros Lőrinc felesége a csomagját. Az Mfor forrásai ugyanakkor azt mondták: a tranzakcióval azt akarják érzékeltetni, hogy a Mészáros-família hosszú távon elkötelezett a cégbirodalom központi tagjának számító Opus Global felé.

A családon belüli tőkeátcsoportosítás ellenére Mészárosék összbefolyása nem változott, továbbra is az Opus-részvények több mint 70 százaléka az övék. Ezen belül Mészárosné Kelemen Beatrix Csillának is maradt részesedése, Mészáros Lőrinccel együtt három cégen – Konzum PE Magántőkealap, Talentis Group Beruházás-szervező Zrt. és Konzum Management Kft. – keresztüli közvetett Opus-részesedésük 63,83 százalék.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200728_meszarosne_kelemen_beatrix_csilla_opus_reszvenycsomag_meszaros_gyerekek#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Rekordot döntött az OTP, annyit vásárolt saját részvényeiből

Új rekordot állított fel idén az OTP sajátrészvény-vásárlása, hiszen a hétfői vásárlással a bank meghaladta …