2023. március 23., csütörtökMa Emőke napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
2023.03.23. Emőke Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 390,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 392,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mészáros Lőrinc a szállodaiparban “csak a luxus irányába” mozdulna

Hirdetés

Mészáros Lőrinc a szállodaiparban “csak a luxus irányába” mozdulna

A Mészáros Csoport érdekeltségébe tartozó Riva’s Hotels & Resorts nevében Mészáros Lőrinc, a miniszterelnök barátja pénteken megállapodást írt alá a Marriott International egyik alelnökével a Horvátországban éppen építés alatt álló szállodája üzemeltetéséről. Így az Isztrián, Iciciben a Mészárosék által épített Marriott Opatija lesz Horvátország első Marriott-szállodája.

© MTI/Koszticsák Szilárd

Mészáros Lőrinc az erről szóló sajtótájékoztatón pénteken azt mondta: a Mészáros Csoportban úgy gondolták, egy ilyen luxusszálloda üzemeltetéséhez mindenféleképpen kell egy partner, egy nemzetközi nagy brand, egy világmárka. Magyarország egyik leggazdagabb és a kormánnyal is jó barátságot ápoló, tengernyi állami és uniós pénzből finanszírozott tendert elnyerő üzletembere hozzátette: „ezt mi a Marriottban megtaláltuk, és úgy véljük, ez lesz a siker kulcsa”. Hogy pontosan mi, azt nem mondta, viszont azt kiemelte, hogy nem ez az egyetlen befektetésük Horvátországban, évek óta a Mészáros-csoport szponzorálja például az eszéki focicsapatot, valamint megvették a Miramar Hotelt is az Isztriai-félszigeten.

Hirdetés

© MTI/Koszticsák Szilárd

A 187 szobás Marriott Opatija luxushotel várhatóan 2024-ben, legkésőbb 2025 tavaszán nyithat meg. Mészáros azt mondta, további befektetéseket keresnek Horvátországban.

Az egyértelmű, hogy a turizmus, szállodaipar tekintetében csak a luxus irányába szeretnénk elmozdulni

– jelentette ki a volt felcsúti polgármester, aki korábban gázszerelő volt.

A Marriott-lánchoz tartozik majd Mészáros Lőrincék Horvátországban épülő hotele

A felcsúti milliárdosé lesz az első Marriott Hotels brand alatt üzemelő szálloda Horvátországban.

 

* * *
Ingatlanvásárláson gondolkodik?

A teljes futamidő alatt több millió forintot spórolhat egy 10 millió forintos, 20 éves futamidejű lakáshitelen, ha jól választ bankot. Hasonlítsa össze különböző pénzintézetek fix és változó kamatozású ajánlatait a hvg.hu és a Bank360 közös hitelkalkulátorával!

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230127_meszaros_lorinc_szalloda_isztria_marriott#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Jeltolmács-szolgáltatást indít fiókjaiban az Erste Bank

Jeltolmács-szolgáltatást indít fiókjaiban az Erste Bank

Márciustól jeltolmácsok segítik a hallássérülteket a pénzügyek intézésében az Erste több mint száz fiókból álló hálózatában, …