2022. július 6., szerdaMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.06. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Mészáros cége alvállalkozó abban a társulásban, amely milliárdokért építene új sportcsarnokot Százhalombattán

Hirdetés

Mészáros cége alvállalkozó abban a társulásban, amely milliárdokért építene új sportcsarnokot Százhalombattán

Egy új, multifunkcionális sportcsarnok építésére írt ki közbeszerzést a Százhalombatta önkormányzata tavaly év végén, a tender nyertesének kilétét pedig most hozták nyilvánosságra az uniós közbeszerzési értesítőben az Átlátszó szerint. A lap azt írja: a beruházás eredetileg becsült összértéke 3 599 603 252 forint volt,

de a kivitelezők végül 6 052 722 162 forintért vállalták a munkát.

Vagyis a csarnok közel kétszer annyiba kerül majd, mint eredetileg tervezték.

Hirdetés

A nyertes az EB Hungary Invest Kft. és a Thermo Épgép Építőipari Kivitelező és Szolgáltató Kft. párosa lett, de alvállalkozóként a ZÁÉV Építőipari Zrt.-t is bevonták. Utóbbi Mészáros Lőrinc egyik, milliárdokat profitáló cége.

A közbeszerzés dokumentumai szerint az ajánlatkérő feltételes közbeszerzési eljárást folytatott le, vagyis a szerződés még nem lépett hatályba. Ennek oka, hogy egyelőre nincs pénz a beruházásra.

Százhalombattán most is van egy sportcsarnok, amit a dokumentumok alapján nem rombolnak le, hanem az új építmény bemelegítő-csarnokaként funkcionál majd. A két épületet összekötik, így könnyen átjárhatóak lesznek.

„Az új épület cölöpalapozással készül, a szerkezetét előregyártott vasbeton pillérek és monolit vasbeton falak, valamint előregyártott vasbeton gerendák és monolit vasbeton födémek alkotják. A lelátó szerkezete szintén előregyártott vasbeton szerkezetekből készül. A tetőszerkezet egy része monolit vasbeton födémszerkezetű, a csarnoktér pedig előregyártott vasbeton főtartókra helyezett magasbordás trapézlemezzel készülő szerkezet” – olvasható a leírásban.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220523_szazhalombatta_sportcsarnok_zaev_alvallalkozo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is 285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia, …