2023. december 11., hétfőMa Árpád napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
2023.12.11. Árpád Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 381,00 Ft | USD: 354,00 Ft | CHF: 402,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Megtízszerezte adózott eredményét Mészáros Lőrinc egyik legnagyobb cége

Hirdetés

Megtízszerezte adózott eredményét Mészáros Lőrinc egyik legnagyobb cége

Az OPUS csoport árbevétele 59 százalékkal, üzemi eredménye pedig 164 százalékkal nőtt – írta közleményében a cég idei első féléves gyorsjelentése után.

Az OPUS konszolidált szinten az év első hat hónapjában a bázisidőszakhoz képest 58,7 százalékkal magasabb, összesen 324,9 milliárd forint működési bevételt ért el.

Az üzemi eredmény konszolidált szinten 20,6 milliárd forintot ért el, ami több mint kétszerese az előző év azonos időszaki 7,8 milliárd forintos üzemi eredményének. Az EBITDA szintén jelentős növekedést mutatott, 55 százalékkal 41,9 milliárd forintra növekedett.

Hirdetés

Az adózott eredmény 16,1 milliárd forint volt az idei első félévben, ami közel tízszerese a tavalyi első félév 1,63 milliárd forintos adózott eredményének.

A vállalatcsoport 2022-ben ért el először 1000 milliárd forint feletti mérlegfőösszeget, a mostani gyorsjelentés szerint 1046 milliárd forintnál jár a cégcsoport, amelynek konszolidációs köre az anyavállalattal együtt a félév végén 36 társaságot foglalt magába.

Mészáros Lőrinc veszteséges gyárát is megmenti a kormány nagy Gyármentő Programja

De vannak olyan nyertes milliárdosok is, aki nem veszteséges üzemekhez kaptak jelentős állami támogatást.

Az összesített működési bevételből az idei első félévben az energetika szegmens birtokolta a legnagyobb részarányt, 37 százalékot (119,5 milliárd forint), az ipari termelés 36 százalékos részesedéssel (118,5 milliárd forint), a mezőgazdaság és élelmiszeripari szegmens 21 százalékkal (70,1 milliárd forint), a turizmus pedig 5 százalékkal (15,6 milliárd forint) járult hozzá a bevételekhez.

A Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó OPUS csoport újabban az országos energiahálózat fejlesztésére készül. Erről itt írtunk bővebben:

Mészáros Lőrinc nagyban készül az országos energiahálózat fejlesztésére

Az Opus-csoport új cége, az Opus E-line elektromos, híradástechnikai célú közműveket építene.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230929_Opus_Global_Meszaros_Lorinc_adozott_eredmeny#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

2024-ben is elérhető lesz a Széchenyi Kártya Program a kkv-k számára, a feltételek sem változnak

Továbbra is változatlan feltételek mellett lesznek elérhetők a kis- és középvállalkozások számára a Széchenyi Kártya …