2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Megszűnt a Képes Sport hetilap

Megszűnt a Képes Sport hetilap

Többé nem jelenik meg önálló hetilapként a Képes Sport. A hírről a kiadó Mediaworks egymondatos közleményt adott ki hétfőn, amely szerint 2020 szeptemberétől “megújult formában és tartalommal”, de csak a Nemzeti Sport hétvégi mellékleteként jelenik meg a lap.

Úgy tudjuk, a Képes Sportot készítő 13 fős stábból a 12 munkatársnak házon belül ajánlott munkát a Mediaworks.

A Képes Sport a nemzetközi sportélet leállása és a kijárási korlátozások elrendelése után, már tavasszal eltűnt az újságosstandokról, de a szerkesztőség által készített digitális kiadás a nyár végéig még minden szerdán megjelent a Digitális Stand oldalon, az előfizetők is itt férhettek hozzá.

“Azt reméltük, hogy a sportélet újraindulásával ismét megjelenik a nyomtatott lap, ehelyett megszüntették, amit hivatalosan átalakításnak neveznek” – mondta a hvg.hu-nak a lap távozó újságírója, Kovács Gergely, hozzátéve, hogy a Nemzeti Sport számára nem a lap eredeti stábja és főszerkesztője készíti majd a mellékletet, az egykori szerkesztőségből csak ketten kaptak ajánlatot, hogy ott folytassák, és végül egyvalaki fogadta el.

Az eredetileg 1954-ben alapított Képes Sportot a jelenlegi formájában 2003-ban hívta életre a Nemzeti Sportot akkor még megjelentető Ringier Kiadó. Úgy tudjuk, ezután a legjobb éveiben akár heti 40 ezerig is felment a példányszám, de biztosat erről nem tudni, mert soha nem auditáltatta a példányszámát a lap.

Az azonban már látható volt idén, hogy a hirdetési bevételekkel nem állnak jól, a Kantar adatai szerint a Lapker Zrt. januári és márciusi, barternek tűnő hirdetései mellett csak a Paksi Atomerőmű februári 6,12 milliós reklámköltését könyvelhették el, és tavaly is jelentős részben minisztériumok, állami hivatalok, sportszövetségek hirdettek a lapban.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200903_Megszunt_a_Kepes_Sport_hetilap#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

Szeptember 15-én tették nyilvánossá a 900 MHz és az 1500 MHz mobil frekvenciaárverés eljárásának tervezetét. …