2020. október 20., keddMa Vendel napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Vendel Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Megbüntette a lélegeztetőgép-biznisz egyik szereplőjét a jegybank és feljelentést is tett

Megbüntette a lélegeztetőgép-biznisz egyik szereplőjét a jegybank és feljelentést is tett

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 10 millió forint bírságot szabott ki egy részvényesre bennfentes kereskedés miatt. Az MNB hivatalból indított piacfelügyeleti eljárást és arra jutott, hogy egy részvényes az OTT-ONE Nyrt. egyik vezető tisztségviselőjétől megtudta, hogy a cég zártkörű alaptőke-emelést fog végrehajtani. A jegybank közleménye szerint a bennfentes információ birtokában a részvényes olyan tőzsdei megbízásokat adott, melyek tiltott bennfentes kereskedelmet valósítottak meg.

Ezzel összefüggésben a céget is megbüntette a jegybank 5 millió forintra a bennfentesek jegyzékének jogsértő módon történő összeállítása miatt. Az MNB azt is bejelentette, hogy bennfentes kereskedelem gyanújával feljelentést tett a Fővárosi Főügyészségen.

Az OTT-ONE Nyrt. neve a közelmúltban a lélegeztetőgép-beszerzések kapcsán lett ismert, a magyar kormány korábban rajtuk keresztül szerzett gépeket Kínából. A társaság az idei első félévben az eddigi legmagasabb, közel 7 milliárd forintos árbevételét érte el.

Az OTT-ONE neve korábbról is ismerős lehet olvasóinknak, ugyanis a hvg.hu, illetve hvg360 cikkei után menesztették a társaság felügyelőbizottsági tagját a nagy lélegeztetőgép-beszerzések után.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20201005_ott_one_nemzeti_bank_buntetes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …