2022. január 18., keddMa Piroska napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2022.01.18. Piroska Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 355,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Még nem tudni, hogyan köteleznék a szállásadókat a védettségi igazolvány ellenőrzésére

Hirdetés

Még nem tudni, hogyan köteleznék a szállásadókat a védettségi igazolvány ellenőrzésére

Nem kérnek majd védettségi igazolványt – az RTL Klub híradója szerint több szálláshely is ezt posztolta Facebook oldalán, annak ellenére, hogy a kormány Orbán Viktor bejelentése szerint a kártyához köti majd a szolgáltatások igénybevételét.

© Reviczky Zsolt

A legtöbben azt írták, nem akarnak különbséget tenni a vendégek között, ezért nem kérnek kártyát. Mivel a rendelet még nem jelent meg, a részletszabályokat sem tudni.

Hirdetés

Az RTL-nek az egyik szállásadó azt nyilatkozta: vannak vendégek, akik azért mondták vissza a foglalásukat, mert nincsen ilyen kártyájuk.

 

© MTI / MTVA / Róka László

A Szállodaszövetség elnöke, Flesch Tamás szerint ha kiderül, milyen jogszabály alapján kell ellenőrizniük a kártyákat, akkor azt érkezéskor, a recepción meg fogják tenni a GDPR szabályainak betartásával, hasonlóan ahhoz, ahogy most is elkérik a vendégektől az útlevelüket, személyi igazolványaikat.

Az RTL egyébként megjegyezte, hogy a nagy szállodákban valószínűleg majd tényleg csak olyan vendégeket szállásolnak el, akiknek lesz ilyen kártyájuk, de a magánszállások közül többen valószínűleg engedékenyebbek lesznek.

Forrás:
http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20210425_Meg_nem_tudni_hogyan_koteleznek_a_szallasadokat_a_vedettsegi_igazolvany_ellenorzesere#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Több évre visszamenőleg, milliókat fizet ki a brit sofőröknek az Uber

Több évre visszamenőleg, milliókat fizet ki a brit sofőröknek az Uber

Egy nyugdíjmegtakarításokat ellenőrző szervezettel kötött megállapodás értelmében egészen 2017. május 1-ig visszamenőleg, vagy addig, amikor …