2021. május 8., szombatMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
2021.05.08. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 358,00 Ft | USD: 296,00 Ft | CHF: 326,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Még nem tudni, hogyan köteleznék a szállásadókat a védettségi igazolvány ellenőrzésére

Hirdetés

Még nem tudni, hogyan köteleznék a szállásadókat a védettségi igazolvány ellenőrzésére

Nem kérnek majd védettségi igazolványt – az RTL Klub híradója szerint több szálláshely is ezt posztolta Facebook oldalán, annak ellenére, hogy a kormány Orbán Viktor bejelentése szerint a kártyához köti majd a szolgáltatások igénybevételét.

© Reviczky Zsolt

A legtöbben azt írták, nem akarnak különbséget tenni a vendégek között, ezért nem kérnek kártyát. Mivel a rendelet még nem jelent meg, a részletszabályokat sem tudni.

Hirdetés

Az RTL-nek az egyik szállásadó azt nyilatkozta: vannak vendégek, akik azért mondták vissza a foglalásukat, mert nincsen ilyen kártyájuk.

 

© MTI / MTVA / Róka László

A Szállodaszövetség elnöke, Flesch Tamás szerint ha kiderül, milyen jogszabály alapján kell ellenőrizniük a kártyákat, akkor azt érkezéskor, a recepción meg fogják tenni a GDPR szabályainak betartásával, hasonlóan ahhoz, ahogy most is elkérik a vendégektől az útlevelüket, személyi igazolványaikat.

Az RTL egyébként megjegyezte, hogy a nagy szállodákban valószínűleg majd tényleg csak olyan vendégeket szállásolnak el, akiknek lesz ilyen kártyájuk, de a magánszállások közül többen valószínűleg engedékenyebbek lesznek.

Forrás:
http://hvg.hu/vallalat_vezeto/20210425_Meg_nem_tudni_hogyan_koteleznek_a_szallasadokat_a_vedettsegi_igazolvany_ellenorzesere#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Áder János bejelentette a Mátrai Erőmű bezárását, de nem úgy gondolta

Áder János bejelentette a Mátrai Erőmű bezárását, de nem úgy gondolta

  „Bezárjuk az utolsó nagy szénerőművet, a Mátrai Hőerőművet” – mondta szó szerint Áder János …