2020. szeptember 25., péntekMa Gellért napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
2020.09.25. Gellért Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 338,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

Már nem nyomoz a rendőrség Hosszú Katinkáék cége és a Duna Aréna ügyében

Megszüntette a nyomozást a rendőrség abban az ügyben, amely Hosszú Katinka és volt férje, Shane Tusup cégét, valamint a 2017-es budapesti vizes világbajnokságra épült Duna Arénát érintette – írja a 24.hu. A lap tárta fel, hogy a vállalkozás szerződés nélkül használta a létesítményt úszásoktatásra. Ezután két ellenzéki politikus is feljelentést tett, a hatóság azonban most rögzítette:

sem hűtlen kezelés, sem közérdekű adattal való visszaélés bűnténye nem valósult meg.

A cikk szerint azért engedhette a Duna Arénát üzemeltető Bp2017 Kft. szerződés nélkül – és térítésmentesen – az Iron Corporationnek használni a komplexumot, mert azt a közte és a vagyonkezelői jogokat gyakorló Nemzeti Sportközpontok között megkötött szerződés lehetővé tette. Abban ugyanis az olvasható: „az arra alkalmas területeket, medencéket a használó köteles kizárólag sport célra harmadik személyek részére, így különösen a FINA világbajnokságon induló válogatott magyar sportolók felkészülésének biztosítása vagy utánpótlás-nevelés érdekében ingyenesen biztosítani”.

A rendőrség a hűtlen kezelésről szóló feljelentést azzal utasította el, hogy a bűncselekmény csak szándékosan valósítható meg, az követheti el, akit idegen vagyon kezelésével bíztak meg, és „ebből folyó kötelességének megszegésével vagyoni hátrányt okoz”. Márpedig ha ingyen is adhatta a Bp2017 Kft. a létesítményt, akkor nem okozott vagyoni hátrányt – magyarázza a cikk.

Az is igaz azonban – tette hozzá a 24.hu –, hogy az állami vagyon használatának szerződés nélküli átadása legalábbis szokatlan megoldás. Olyannyira, hogy maga a Bp2017 Kft. sem tartotta fent e modellt, mert – a rendőrségi dokumentáció szerint – a folyamat közben szerződést kötött a Hosszú Katinka tulajdonában álló Iron Swim Kft.-vel. A rendőrségi iratok szerint a megállapodást 2018. augusztus 1-jén írták alá, amely alapján a vállalkozás már biztosan fizetett szolgáltatási díjat.

A hatóság a közérdekű adattal való visszaélés bűncselekményét sem látta megvalósultnak, miután az adatgazda a végrehajtási eljárásban átadta a lapnak a kért szerződések listáját.

A 24.hu emlékeztetett: az ügyben az első kérdéseiket 2017 márciusában küldték el, amikor kiderült, hogy Darnyi Tamás úszóiskolájának akkor nem jutott vízfelület a Duna Arénában. Akkor tudakolták először, hogy mennyit fizet Hosszúék klubja a vízfelületért.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200804_iron_corporation_hosszu_katinka_shane_tusup_uszasoktatas_duna_arena_bp2017#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

30 milliárdot kaszáltak tavaly Mészáros építőipari cégei

Mészáros Lőrinc érdekeltségei közül utolsóként a ZÁÉV Zrt. is beszámolt a tavalyi teljesítményéről, így kiderült, mennyi nyereséget értek …