2023. június 1., csütörtökMa Tünde napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
2023.06.01. Tünde Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 371,00 Ft | USD: 348,00 Ft | CHF: 381,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Már csak két nap: így készülj a legnagyobb állásbörzére

Hirdetés

Már csak két nap: így készülj a legnagyobb állásbörzére

A legnagyobb magyarországi állásbörze kiállítói között vannak autógyártók (Audi, Mercedes, BMW, Suzuki), gépipari gyártók (Bosch, ZF), energetikai cégek (MVM, Siemens, Alteo), nemzetközi ügyféltámogató központok, amelyek idegen nyelveket beszélőket keresnek ügyfélszolgálati munkára (Tata Consultancy Services, Eaton, Citi, Exxonmobil, Flowserve), nagy gazdasági tanácsadók (Deloitte, KPMG), kiskereskedelmi cégek (DM, Tesco), pénzintézetek (OTP, Magyar Bankholding), és lesznek standok külföldi (ausztriai és finnországi) álláslehetőségekről is.

A legtöbb állásajánlat

közgazdász végzettségűeknek (pénzügy, számvitel, logisztika), mérnököknek, informatikusoknak, az idegen nyelveket jól beszélőknek szól.

Hirdetés

Pályakezdőket és többéves szakmai tapasztalattal rendelkezőket egyaránt keresnek a munkaadók.

Tippek a készüléshez

Ahhoz, hogy a legtöbbet tudjunk kihozni egy ilyen rendezvényből, érdemes készülni rá és megtervezni a kint töltött időt.

  • Gondold át, milyen állást szeretnél, és milyen erősségekre építhetsz

Még mielőtt önéletrajzot készítesz, gondold át, milyen típusú munkakörben szeretnél elhelyezkedni, milyen cégek állnak közel hozzád, milyen értékek fontosak, melyek az erősségeid, miben szeretnél fejlődni. Azt is fogalmazd meg, hogy mi az a havi nettó jövedelem, ami alatt nem tudsz elvállalni egy munkát, illetve mennyit szeretnél keresni. A minimum és az optimum meghatározása azért is fontos, mert előfordulhat, hogy egy jó nevű cégnél, ahol sokat tanulhatsz és megalapozhatod karriered, nem a várt (optimális) összeget kínálják.

  • Készíts egy általános önéletrajzot még az állásbörze előtt

Egy önéletrajz akkor jó, ha cégre és pozícióra íródik, ám jelentősen megkönnyíti a dolgodat, ha van egy alap CV, amit minden pályázatnál finomítasz. A CV ne legyen hosszabb 2 oldalnál. Haladj az alap CV struktúra szerint: Személyi adatok, Iskolai tanulmányok, Szakmai tapasztalat, Nyelvtudás, Informatikai tudás, Hobbi. Egy jól sikerült fotó feldobja a pályázati anyagot, de ügyelj arra, hogy igényes, üzleties legyen. Érdemes a CV-t egy ismerőssel is átolvastatni, hogy a betűelütéseket, a nyelvtani hibákat kiszűrd, illetve visszajelzést kapj, mennyire érthető, figyelemfelkeltő.

  • Nézd át a kiállítók listáját

Ha valamely cégeknél szívesen dolgoznál, már most tervezd meg, hogy őket feltétlenül felkeresed, nézz utána weboldalukon a fontosabb információknak. Az állásbörze kiállítóinak listája itt érhető el: https://allasborze.jobline.hu/latogatoknak/kiallitoink

  • Öltözz megfelelően. Kérdezz bátran a standoknál

Fekete Balázs, a börzén kiállító Alteo HR igazgatója – aki húsz éve részt vesz állásbörzéken – azt az útravalót adja, hogy az álláskeresők érkezzenek ápoltan, ne szabadidős, hanem kicsit elegánsabb öltözetben – öltöny és nyakkendő azért nem kell –, az első benyomás ugyanis itt is fontos. A standnál néhány mondattal foglalják össze milyen szakon végeztek, végeznek, mire specializálódtak, milyen területen keresnek állást. Így a vállalati HR-es is személyre szabott választ tud adni. Ha fontos egy cég vagy egy állásajánlat, akkor érdemes az online jelentkezésen kívül valamilyen módon kitűnni a tömegből: papír önéletrajzot is leadni vagy digitális névjegykártyát felmutatni. Előfordul ugyanis, hogy a legígéretesebb jelöltek CV-jéhez, jelentkezéséhez a toborzók pár szavas széljegyzetet tesznek, ezzel is könnyítve a kiválasztást.

  • Nézd meg az előadások listáját

A https://allasborze.jobline.hu/latogatoknak/hvg-allasborze-programok oldalon találod az állásbörze alatti programok listáját. Lesz szó bértárgyalásról, robotokról, generációs együttdolgozásról. Ha valamelyikre biztosan be akarsz ülni, akkor azt tervezd meg most.

© Állásbörze

  • Kérdezz chaten az online állásbörzén

Aki a három napon át tartó HVG Online Állásbörzére (allasborze.jobline.hu) látogat el, az a kiállítók virtuális standjainál böngészheti az álláslehetőségeket, és chaten kérdezhet a kiállítóktól. A standok mögött ugyanis a cégek képviselői várják az érdeklődőket. Ez a fórum azoknak lehet nyerő, akik személyesen nem tudnak ellátogatni a Papp László Budapest Sportarénába, mégis szeretnének közvetlen kapcsolatba lépni a munkaadókkal.

Várunk a HVG Állásbörzén április 26-27-én a Papp László Budapest Sportarénában és április 26-28. között online a https://allasborze.jobline.hu/ oldalon.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230424_Mar_csak_ket_nap_igy_keszulj_a_legnagyobb_allasborzere#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Közel 10 milliárd forint osztalékot vett ki Balásy Gyula a kormány reklámkampányait szervező cégeiből

Közel 10 milliárd forint osztalékot vett ki Balásy Gyula a kormány reklámkampányait szervező cégeiből

6,78 milliárd forint nyereséggel zárta 2022-t a New Land Media Kft., a kormánykommunikáció egyik kedvenc …