2022. július 7., csütörtökMa Csaba napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
2022.07.07. Csaba Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 409,00 Ft | USD: 400,00 Ft | CHF: 412,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Máltán alapít légitársaságot a Wizz Air

Hirdetés

Máltán alapít légitársaságot a Wizz Air

A Wizz Air egy máltai leányvállalat üzemben tartási és működési engedélyére nyújtott be kérelmet nyújtott be Európai Repülésbiztonsági Ügynökséghez (EASA), illetve Máltai Polgári Légi Közlekedési Hivatalhoz (CAD) – közölte a légitársaság kedden.

A közlemény szerint a Wizz Air Malta az engedélyek megszerzésétől függően 2022 októberében kezdheti meg működését máltai lajstromozású repülőgépekkel.

 „Nagy öröm számunkra, hogy bejelenthetjük új, máltai leányvállalatunkat. A Wizz Air folyamatosan vizsgálja üzleti struktúráját, és az új üzemben tartási engedélyek és bázisok létrehozásának lehetőségeit Európában és azon kívül is. A Wizz Air Malta sikeres megalapításával egy lépéssel közelebb kerültünk stabil pozíciónk megerősítéséhez és európai terjeszkedési terveink véghezviteléhez. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az EASA-val és a CAD-vel a kérelem továbbvitelében” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója.

Hirdetés

A magyar tulajdonú légitársaság egy hete jelentette be, hogy Szaúd-Arábiában is terjeszkedne.

Szaúd-Arábiában szeretne terjeszkedni a Wizz Air

A Wizz Air új piacokat keres, Szaúd-Arábia beruházási minisztériuma pedig az ország utasforgalmát szeretné megtriplázni nyolc év alatt, egyelőre egy szándéknyilatkozatot írtak alá az együttműködésről.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20220517_maltan_legitarsasag_wizz_air#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

285 millió forintot vett ki a cégéből Szijjártó Péter felesége

Akárcsak egy évvel ezelőtt, idén is 285 millió forint osztalékot vett ki cégéből Szijjártó-Nagy Szilvia, …