2020. október 20., keddMa Nándor napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
2020.10.20. Nándor Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 365,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 340,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Majdnem 2,5 millió a havi átlagfizetés Orbán Ráhel barátnőjének divatcégénél

Majdnem 2,5 millió a havi átlagfizetés Orbán Ráhel barátnőjének divatcégénél

Önti a pénzt a kormány a Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-be, amelynek élén Orbán Ráhel egykori évfolyamtársát, Bata-Jakab Zsófiát találni. A Népszava szúrta ki a cég most közölt éves beszámolóját, amelyből kiderül: a magyar divat népszerűsítésére létrehozott cég 2019-es mérlege szerint közel félmilliárd forintot, a bérjárulékokkal együtt

445 milliót költöttek el bérköltségekre a tavaly statisztikai átlagban 10 munkavállalóval dolgozó ügynökségnél.

Ez azt jelenti, hogy – prémiumok és egyéb juttatások nélkül – átlagosan havi bruttó 2,36 millió forint volt az itt dolgozók fizetése. Az ügynökség emellett összesen 146 millió forintot fizett ki tanácsadásért, illetve 73 milliót szakértői díjakra tavaly.  Ehhez képest a beszámoló szerint mindössze 78 millió forint bevételt tudott elszámolni.

Igaz, volt miből gazdálkodni: a nonprofit zrt. 2019-ben 1,8 milliárd működési és 26 milliós beruházási támogatást kapott. A legtöbb kiadásuk egyébként rendezvényszervezéshez kapcsolódik, erre összesen 972 millió forint ment el.

A cég eseménynaptára szerint 2019-ben több külföldi szakmai eseményen (többek közt Milánóban, Ausztriában, valamint Franciaországban is jelen voltak), illetve idehaza megszervezték a Budapest Central European Fashion Week-et, és képzéseket is tartottak. Az állami divatügynökség rendezvényein a miniszterelnök lánya is rendszeresen részt vesz.

A Magyar Divat & Design Ügynökség Nonprofit Zrt.-t 2018-ban alapította a magyar állam. A cégnek Budán, az Istenhegyi úton, egy villában van irodája, a hvg.hu tavaly közérdekű adatigénylés után írta meg, hogy az építmény bérleti díja havi 2,5 millió forint, az üzemeltetés pedig további havi 624 ezer forintba kerül.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20201002_bata_jakab_zsofia_orban_rahel_divatceg_fizetes#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …