2020. szeptember 27., vasárnapMa Jusztina napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.27. Jusztina Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 362,00 Ft | USD: 311,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Luxus vadászházat épít Mészáros cége a Hanságban

Luxus vadászházat épít Mészáros cége a Hanságban

Luxus vadászházat építtetnek Mészáros Lőrincék a Hanság egyik legszebb részén – írja a 24.hu. A lap értesülése szerint 12 szobás, butikhotelnek is beillő kétszintes épületről van szó, amely a krisztinabereki tó mellet épül fel, és már az utolsó simításokat végzik rajta.

A cikk szerint a vadászházra a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Lajta-Hanság Zrt. kért építési engedélyt.

Azt is írja a 24.hu, hogy Újrónafő település korábbi rendezési terve alapján a beruházás nem valósulhatott volna meg, ám tavaly az önkormányzat a társaság kérelme nyomán módosította a szabályozást. Az ennek okát firtató kérdésre Kertész Attila polgármester azt közölte: „A beruházás remélhetőleg hozzájárul a környék turisztikai élénküléséhez, ez által önkormányzatunk adóbevételének gyarapodásához is.”

A lap megkereste a Lajta-Hanság Zrt.-t is, amelynek válaszából az derül ki, hogy az épület a nagyvadas területre érkező vadászok elszállásolására szolgál majd. A beruházás értékéről és a vadászház szobáinak számáról hiába érdeklődtek. Azt viszont közölte a cég, hogy az építkezéshez nem vettek igénybe sem állami támogatást, sem állami hitelt.

A 24.hu megjegyezte: az a több mint hathektáros terület, ahol a vadászház felépült, 2012-ig az államé volt, akkor vásárolta meg az akkor még Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó Lajta-Hanság Zrt. Mészáros Lőrinc 2018 végén jelentette be, hogy magánemberkét megvásárolja Simicska agrárbirodalmát, a Mezort Zrt.-t, benne ezzel a céggel.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200908_meszaros_lorinc_hansag_vadaszhaz#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Szijjártó még ezer lélegeztetőgép beszerzését jelentette be

Szijjártó még ezer lélegeztetőgép beszerzését jelentette be

Napokon belül a magyar egészségügy rendelkezésére fog állni a külügyminisztérium által megrendelt 1000 darab, világszínvonalú …