2023. június 6., keddMa Norbert napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
2023.06.06. Norbert Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 369,00 Ft | USD: 344,00 Ft | CHF: 380,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Lezárult a Mol többségi befolyásszerzése az Alteóban

Hirdetés

Lezárult a Mol többségi befolyásszerzése az Alteóban

A Mol kizárólagos tulajdonában álló Mol RES Investments Zrt. két magántőkealappal együtt 73,807 százalékra növelte részesedését az Alteo Nyrt-ben – közölte az olajtársaság.

A Mol december 17-én jelentette be, hogy a három tarsaság 9,990 százalékos részesedés megszerzéséről állapodott meg az Alteo többségi tulajdonosával, a Wallis Asset Management Zrt.-vel (Wallis AM) és további részvény-adásvételi szerződést is aláírtak a Wallis AM-mel, a társaság tulajdonában álló további 51,567 százalékos részesedést megtestesítő Alteo-törzsrészvények megvásárlásáról, amelyet egyenlő részben osztottak el az összehangoltan eljáró felek között.

A Mol RES Investments Zrt. mint kijelölt ajánlattevő, kötelező nyilvános vételi ajánlatot tett az Alteo által kibocsátott valamennyi, egyenként 12,5 forint névértékű törzsrészvényre. A március 13-án zárult eljárás keretében megvásárolt további 2 438 442 darab, 12,237 százalékos szavazatot megtestesítő Alteo törzsrészvényt is egyenlő arányban osztották meg az összehangoltan eljáró felek között.

Hirdetés

Az energetikai szolgáltató és kereskedő Alteo 69 megawatt megújuló, főként szél- és napenergia-termelő kapacitással rendelkezik. Ezen felül, a hagyományos áram- és hőtermelés is jelentős részesedéssel bír a cég üzleti tevékenységében.

Februári tájékoztatásuk szerint az Alteo csoport 12,9 milliárd forint nettó eredményt ért el 2022-ben, 120 százalékkal többet 2021-hez képest. Az árbevétel az előző évi 44,2 milliárd forintról több mint 103 milliárd forintra nőtt tavaly, elsősorban az energiapiaci és távhőárak emelkedése miatt.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230322_Lezarult_a_Mol_tobbsegi_befolyasszerzese_az_Alteoban#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Ismét Elon Musk a leggazdagabb ember a világon

Ismét Elon Musk a leggazdagabb ember a világon

Elon Musk visszaszerezte a világ leggazdagabb embere címet, letaszítva a Louis Vuitton és Christian Dior …