2023. február 6., hétfőMa Dóra napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
2023.02.06. Dóra Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 389,00 Ft | USD: 361,00 Ft | CHF: 391,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kúria: ki kell adni, mi alapján kaptak 20 milliárdos támogatást a Mészáros-érdekeltségek

Hirdetés

Kúria: ki kell adni, mi alapján kaptak 20 milliárdos támogatást a Mészáros-érdekeltségek

A Kúria harmadfokú döntése értelmében ki kell adnia a Kisfaludy 2030 Zrt.-nek, hogy mi alapján juttatott 20 milliárd forintos támogatást Mészáros Lőrinc szállodáinak felújítására – írja a Hírklikk.

A lap azután próbálta meg kikérni közérdekű adatigényléssel az információkat, hogy 2020 tavaszán a Hunguest Hotels Zrt.-nél 17 milliárd forintnál is több közpénz landolt, mielőtt jelentős felújításokra hivatkozva bezárta szállodái nagy részét és elbocsátotta munkatársainak felét. Többszöri próbálkozás után aztán a Transparency International közreműködésével pert indítottak az ügyben.

A szálláshely-felújításra szánt támogatások kiosztását a Kisfaludy 2030 Zrt., a Magyar Turisztikai Ügynökség leányvállalata menedzselte. Ezt a területet Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter felügyeli. A lap azt akarta megtudni, hogy kik döntöttek a pénzekről, milyen feltételekkel adták, milyen pályázatra és milyen támogatási szerződés alapján.

Hirdetés

A Kisfaludy 2030 Zrt. a cikk szerint végig azzal érvelt, hogy a kért közérdekű adatokat már nyilvánosságra hozták a honlapjukon, ott azonban semmilyen lényegi információ nem volt fellelhető azon kívül, hogy a Hunguest és egyéb Mészáros-cégek összesen 20 milliárd forint értékű támogatást kaptak. Arra is hivatkoztak, hogy hátrány érné a szállodaláncot, ha minden kért adatot közölnének.

A Hírklikk szerint a Kúria mostani döntése alapján várhatóan februárban lehet majd megismerni a cégcsoport támogatásának feltételeit.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20221208_meszaros_lorinc_hunguest_hotels_magyar_turisztikai_ugynokseg_adatigenyles_kuria#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Létszámleépítés indult a magyar Tescónál

Csoportos létszámleépítés zajlik a Tescónál – jelentette a Világgazdaság. A lap szerint a cégnél az …