2020. október 24., szombatMa Salamon napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
2020.10.24. Salamon Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 364,00 Ft | USD: 307,00 Ft | CHF: 339,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Közel félmilliárd forintos bírságot kapott az Ékszer TV

Közel félmilliárd forintos bírságot kapott az Ékszer TV

Az ATV-n futó Ékszer TV című televíziós műsor ékszer-értékesítési gyakorlata több szempontból is tisztességtelen volt a fogyasztókkal szemben, állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal most lezárult vizsgálata.

A hatóság a honlapján azt írta, hogy a műsor üzemeltetője “agresszív kereskedelmi gyakorlatot” végzett, amikor valótlanul azt állította, hogy a bemutatott ékszerek csak nagyon korlátozott ideig és mennyiségben állnak rendelkezésre a reklámozott, kedvező áron, abból a célból, hogy a fogyasztókat azonnali vásárlásra ösztönözze.

A műsor ezeket a kedvezményes árakat egyébként fiktív, korábban sosem alkalmazott és piaci árszínvonalnak sem tekinthető alapárakhoz viszonyította.

Az adás emellett az ékszerek egyes tulajdonságai kapcsán közzétett, nem bizonyított állításokkal is megtévesztette a fogyasztókat (pl. „a Pápa áldásával”; „Diana hercegnő eljegyzési gyűrűje”, stb).

A versenyhatóság 480 millió forintos bírságot szabott ki a műsort működtető Emporia Style Kft.-re. A cég vállalta egy belső eljárásrend bevezetését vállalta a GVH felé, amellyel elkerülhetőek a jövőbeni, hasonló jogsértések.

Az Ékszer TV idén márciusban sokaknál kiverte a biztosítékot egy megdöbbentő hirdetéssel. A házigazda akkor három üveg kézfertőtlenítőt kínált megvételre 12 ezer forintért, amiket a képernyőn megjelenő árcédula szerint 60 ezer forintról árazták le. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság április 22-én azt közölte, hogy tizenegy állampolgári bejelentés érkezett a Médiatanácshoz a műsor miatt. Az NMHH ismertetése szerint a bejelentők azt sérelmezték, hogy a műsorban a koronavírus-járványra hivatkozva népszerűsítettek étrend-kiegészítő és higiéniás termékeket, továbbá kifogásolták az említett kézfertőtlenítő magas árát. A hatóság akkor azt is közölte, hogy a vizsgált adások nem ütköztek a médiaigazgatási szabályokba, de

az felmerült, hogy sérthették a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvényt.

Nyitóképünk illusztráció

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200928_Birsag_Ekszer_TV_GVH#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

Új alkuszcéggel bővült Mészáros biztosítós birodalma

A stabil működési háttérrel rendelkező, több mint 20 éve az alkuszi piacon tevékenykedő Reticulum Insurance Biztosítási Alkusz …