2023. szeptember 29., péntekMa Mihály napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
2023.09.29. Mihály Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 393,00 Ft | USD: 373,00 Ft | CHF: 406,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Közel 10 milliárd forint osztalékot vett ki Balásy Gyula a kormány reklámkampányait szervező cégeiből

Közel 10 milliárd forint osztalékot vett ki Balásy Gyula a kormány reklámkampányait szervező cégeiből

6,78 milliárd forint nyereséggel zárta 2022-t a New Land Media Kft., a kormánykommunikáció egyik kedvenc vállalkozása. Balásy Gyula, a cég 100 százalékos tulajdonosa nem csak ezt a profitot vette ki teljes egészében osztalékként, hanem még 20 millió forintot a korábbi évek eredménytartalékából is, így összesen 6,8 milliárd forinttal gazdagodott.

Balásy másik cége, amely szintén gyakori szereplője a kormány kommunikációs szerződéseinek, a Lounge Design, 3,04 milliárd forint profitot szerzett. Ebből Balásy néhány tízmillió forintot benthagy eredménytartalékban, 3 milliárdot vesz ki osztalékként.

A New Land Media árbevétele 78,7 milliárd forint volt, másfél milliárddal kevesebb, mint 2021-ben. A profit ennek ellenére kétmilliárddal nőtt, az anyagjellegű ráfordításokat ugyanis 2,5 milliárddal le tudták faragni. A Lounge Design szinte pont ugyanannyi bevételt szerzett, mint egy évvel korábban, 19,2 után 19,9 milliárd forintot, az anyagköltsége viszont 1,4 milliárddal nőtt.

Azt a 444 már korábban megírta, hogy a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda tavaly minden korábbinál több pénzt, 44 milliárd forintot költött el „kommunikációra”, vagyis a kormánypropaganda szórására plakátkampányokban, újsághirdetésekben, facebookos videókban vagy épp YouTube-videók tömkelege előtt kikerülhetetlen reklámokban. Az ezekre kiírt közbeszerzéseket rendszerint a New Land Media, illetve a Lounge Design nyeri.

* * *
Támogatott hitel vállalkozások számára

A Széchenyi Kártya Program némileg megváltozott feltételekkel, Széchenyi Kártya Program MAX+ néven folytatódik 2023-ban. Ennek köszönhetően év végéig fix 5 százalékos kamat mellett kaphatnak kölcsönt céljaik megvalósításához a vállalkozások. Ez a jelenlegi piaci kamatozású vállalkozói hitelekhez képest 12-18 százalékos kamatelőnyt jelent. A Bankmonitor Széchenyi Hitel kalkulátorával a vállalkozások ellenőrizhetik, hogy milyen támogatott hitelt igényelhetnek.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20230531_plakat_new_land_media_kormanypropaganda_beszamolo#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

Rozsdás fűrész, véres padló, csülök a partvisok között – videón az újabb magyar horrorvágóhíd

A helyszíni ellenőrzés során talált súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették egy Csongrád-Csanád vármegyei …