2020. július 10., péntekMa Amália napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
2020.07.10. Amália Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 353,00 Ft | USD: 313,00 Ft | CHF: 332,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Kósa Lajos megrendszabályozná a külföldi italgyártókat

Hirdetés

Kósa Lajos megrendszabályozná a külföldi italgyártókat

Megkérte pártja parlamenti frakcióját, hogy avatkozzon bele a hazai sör- és üdítő italpiac szabályaiba – írta Kósa Lajos fideszes országgyűlési képviselő a közösségi oldalán. Mint írta, az a céljuk, hogy megszűnjön a termékkizárólagosságot biztosító szerződések rendszere.

Kósa úgy véli, a rendszer fenntartja a nagy, multi sör- és üdítőgyártók és -forgalmazók piaci túlsúlyát, korlátozza a versenyt, hátrányos a hazai kézműves, kis méretű gyártók és forgalmazók számára.

A képviselő szerint olyan rendszert akarnak bevezetni, ami

Hirdetés

olyan lehetőségeket nyit a magyar sörösök és üdítősök számára, mint amilyeneket élvezhetnek az osztrákok, a csehek, a szlovákok és a németek a saját hazájukban.

A koronavírus-járvány a sörpiacot sem hagyta érintetlenül. Tavaly nagyjából 10 ezer sörfőzde működött Európában, ám az európai sörfőzdéket tömörítő Brewers of Europe szerint a számuk harmadával eshet vissza. A kisüzemi főzdék vannak a legkiszolgáltatottabb helyzetben.

Ali Rawech Szami, a Hop Top magyar kézműves sörfőzde tulajdonosa május végén azt mondta, vendéglátóhelyek két hónapos zárva tartása anyagi kiesést jelentett a kézműves sörfőzdéknek. A vendéglátóipar leállása miatt bennmaradtak a több főzdénél nagy hányadot jelentő csapolt sörök, a legnagyobb problémát azonban a kintlévőségek jelentik: sok vendéglátóhely, söröző nem fizette ki a számlákat.

A magyar kormány április közepén jelentette be, hogy megsegíti a bor- és szőlőtermelőket, a pálinkafőzőket és a kisüzemi sörfőzdéket is. 2020 június végéig az ezekben az ágazatokban dolgozó munkáltatók is mentesülnek a közterhek megfizetése alól, a munkavállalóik után csak az egészségügyi járulékot kell megfizetni.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200624_kosa_lajos_italgyarto_sor#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Hirdetés

Lehet, hogy érdekel...

 Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Koronavírusos lett a győri Audi-gyár egyik dolgozója

Pozitív lett a győri Audi-gyár egyik alkalmazottjának koronavírus tesztje – írja az Index. A lapnak …