2020. szeptember 20., vasárnapMa Friderika napja van. Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
2020.09.20. Friderika Nappali nézet Éjszakai nézet EUR: 360,00 Ft | USD: 304,00 Ft | CHF: 335,00 Ft
Kezdőlap / Vállalkozás / Korrupciót is vihet a koronavírus a cégek életébe

Korrupciót is vihet a koronavírus a cégek életébe

Hajlamosabbá váltak a szabályok megszegésére a munkavállalók az egészségügyi veszélyhelyzet előtt elért pozíciók megőrzése érdekében –  derült ki az EY közel 3600 cégvezető és beosztott megkérdezésén alapuló nemzetközi felméréséből.

A tanulmány alapján világszerte a munkavállalók harmada képes lenne etikátlanul cselekedni szakmai és anyagi előmenetele érdekében.

A következő hónapokban ez az arány tovább növekedhet a megkérdezettek 25 százaléka szerint, hiszen az alkalmazottak aggódnak az állásukért, a beszállítók nem látják biztosítottnak a megrendeléseiket, a vezetők pedig a cég jövőjét féltik.

A nemzetközi jelentés rámutat, hogy a társaságok etikus működését a globális gazdasági visszaesés mellett a távmunka elterjedése (33 százalék), a beszállítói láncok megszakadása (28 százalék), illetve a munkavállalói bérek és juttatások csökkenése (24 százalék) is kedvezőtlenül befolyásolja.

A Global Integrity Report nevű kiadvány 2020. január és február között 33 országból közel 3000 válaszadó részvételével készült, amely áprilisban hat országból – Kína, Németország, Olaszország, Egyesült Királyság, India, Egyesült Államokban – további 600 munkavállaló és vezető véleményével egészült ki. Az EY – korábbi nevén Ernst & Young – a felmérésben főleg a munkavállalók korrumpálhatóságára fókuszált. A felmérést végző cég vállalatok vezetőinek nyújt tanácsadói szolgáltatásokat.

Forrás:
http://hvg.hu/kkv/20200901_koronavirus_korrupcio#rss

*Tisztelt Olvasó! Amennyiben a cikk tartalma módosult vagy sértő elemeket tartalmaz, kérjük jelezze számunkra info@net-front.hu e-mail címen!

Lehet, hogy érdekel...

 A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

A Digi szerint ellehetetlenítik indulásukat az új frekvenciapályázaton

Szeptember 15-én tették nyilvánossá a 900 MHz és az 1500 MHz mobil frekvenciaárverés eljárásának tervezetét. …